Cine este, de fapt, tatăl Emmei Răducanu, cea care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon

Cine este, de fapt, tatăl Emmei Răducanu, cea care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon
Fenomenul tenisului momentului, la doar 18 ani

Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, face titlurile din presă  la Wimbledon 2021. Este un wildcard în tragerea la sorți a Turneului de Grand Slam, dar a reușit să impresioneze multe legende ale tenisului cu jocul ei fenomenal. Britanica a învins-o recent pe Marketa Vondrousova în runda a doua la Wimbledon. După aceea, în runda a treia, a reușit surpriza, învingând-o pe Sorana Cîrstea. Dar cine este și care este povestea familiei sportivei, rămâne să aflăm împreună.

Fenomenul tenisului momentului, la doar 18 ani

Fenomenul Marii Britanii, Emma Răducanu, a făcut istorie sâmbătă, devenind cea mai tânără britanică care a ajuns în optimi la Wimbledon. Debutând pe terenul nr.1, tânăra de 18 ani a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-3, 7-5 pentru a-și rezerva locul în runda a patra, iar luni o va înfrunta pe Ajla Tomljanovic.

Înainte de debutul Emmei Răducanu la Wimbledon, cea mai tânără britanică care a atins această etapă a fost Deborah Jevans în 1979. Jevans avea atunci 19 ani și 48 de zile. Ceilalți doi adolescenți care au făcut acest lucru au fost Glynis Coles în 1973, la 19 ani, și Laura Robson în 2013 , tot la 19 ani și 166 zile. A debutat luna trecută la Viking Open Nottingham ca wildcard, pierzând în fața compatriotului ei Harriet Dart cu 6-3, 6-4 în prima rundă.

În săptămâna următoare, a jucat ITF 100K la Nottingham și a ajuns în sferturile de finală, învingând-o pe Storm Sanders și Timea Babos, înainte de a pierde în fața jucătoarei Tsvetana Pironkova. Această performanță a convins organizatorii, AELTC, să-i acorde o șansă și să-i ofere un wildcard la Wimbledon, unde și-a făcut debutul într-un turneu de Grand Slam.

„Sincer, am vrut doar să profit la maximum de wildcard. Ssă încerc să arăt că l-am câștigat pe drept. Să încerc să profit la maximum de el. Sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul acordat de All England Club în ceea ce mă privește.

Modul în care îmi abordez meciurile este de fiecare dată când mă gândesc la mine:„ De ce nu? ” Ca și astăzi, am spus: „Cineva trebuie să fie în a doua săptămână, de ce nu eu?” Cred că așa abordez. Încerc doar să rămân aici cât mai mult posibil. Mă simt atât de bine.”, a spus Răducanu.

Emma Răducanu și originile ei românești

Emma Răducanu s-a născut la 13 noiembrie 2002, în Toronto, Canada. Tatăl ei este român, în timp ce mama ei este chineză. Familia s-a mutat la Londra, Marea Britanie, când Emma avea doar doi ani.

Tatăl jucătoarei, Ion Răducanu, plecat cu ani buni în urmă în Canada, a lucrat în domeniul finanțelor. După căsătoria cu Rene, de origine chineză, cei doi decid să se mute în Marea Britanie. Între timp tatăl sportive avea să-și schimbe numele din Ion în Ian, acum lucrând în același domeniu și în Anglia.

Cei doi părinți au ajutat-o pe tânăra Emma să facă perfomanță în tenis, încă de când era mică. A început să joace tenis la vârsta de cinci ani la Bromley Tennis Academy, Londra. De asemenea, are o legătură puternică cu România din cauza tatălui ei și vizitează deseori Bucureștiul, oraș în  care locuiesc bunicii ei din partea tatălui.

Simona Halep era favorita tinerei Emma

Emma Răducanu a jucat chiar  la Wimbledon,  în calificările din 2019. Cu toate acestea, ea nu a reușit să se califice în tragerea principală la Turneul de Grand Slam de atunci. Interesant este că a câștigat până acum trei titluri pe circuitul ITF. Lovitura ei preferată este forehandul și idolul ei în tenis este Simona Halep, campioană de 2 ori la turneele de Grand Slam.

După ce a învins-o pe Marketa Vondrousova, este sigur că tânăra de 18 ani va urca în primii 250 de jucători din turneul WTA. Fanii au așteptări foarte mari din partea tinerei și va fi interesant să vedem cât de departe va merge Emma Răducanu la Wimbledon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI