Elena Udrea, reacție violentă după decizia colaborării dintre Traian Băsescu și Securitate: „Nu vă e rușine? Nemernicilor”

Elena Udrea, reacție violentă după decizia colaborării dintre Traian Băsescu și Securitate: „Nu vă e rușine? Nemernicilor”
ÎCCJ hotărăște că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

După o lungă perioadă de cercetări și dezbateri, pe 23 martie a.c. ÎCCJ a dat o sentință defintivă referitoare la Fostul preșdinte Traian Băsescu. Decizia magistraților a venit pe fondul dosarului în care acesta era acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea în perioada comunistă. Ca urmare a acestei decizii, fosta sa colaboratoare și confidentă, Elena Udrea a avut astăzi o reacție extrem de dură, într-o postare pe Facebook.

ÎCCJ hotărăște că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Dosarul în care fostul președinte, actualmente europarlamentar, Traian Băsescu era acuzat de colaborare cu Securitatea pe vremea când era elev la liceu militar de marină, se pare că are un punct final. Ieri, pe 23 martie, ÎCCJ anunța o hotărâre definitivă în acest dosar, aceasta fiind că Traian Băsescu ar fi colaborat cu adevărat cu Securitatea, pe vremea liceului.

Verdictul dat ieri de ÎCCJ a confirmat o hotărâre de acum trei ani privind relațiile lui Băsescu cu serviciile secrete din perioada comunistă. În urmă cu trei ani, fostul președinte Traian Băsescu a recunoscut că a transmis informații ofițerilor de securitate. Tot atunci declara că a crezut că declarațiile sale erau pentru serviciile de contraspionaj ale țării, nu pentru poliția secretă. Decizia de ieri vine să contrazică declarațiile politicianului, iar reacțiile, fie împotriva sa, fie împotriva decizie magistraților ÎCCJ au apărut imediat.

Elena Udrea a avut astăzi o reacție extrem de dură

Printre primii care au reacționat se numără și Elena Udrea, și ea la rândul ei urmărită penal în câteva dosare de corupție. Fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu a decis să scrie un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, împotriva celor care l-au acuzat pe fostul președinte de colaboraționism cu serviciile secrete din perioada comunistă:

„Deci ICCJ a decis definitiv că fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a colaborat, în accepţiunea legii existente azi, cu Securitatea! La fel de bine, cei trei judecători puteau spune că nu, soarta noastră şi a ţării, ar fi fost aceeaşi, nimic nu s-ar fi schimbat. Şi nici Putin, nici Biden, nici Rusia, America sau UE nu ar fi schimbat nimic din ceea ce ei fac şi ne influenţează viaţă azi în România şi în lume! Schimbă decizia Înaltei Curţi cu ceva performanţele sau erorile făcute de Traian Băsescu ca Preşedinte, Primar său ministru? NU!!!

Dacă am fi aflat înainte de votul din decembrie 2004, care l-a făcut Preşedinte, că Traian Băsescu, despre care toţi adversarii politici spuneau atunci că nu ar fi putut avea cariera profesională fabuloasă în marină comercială fără sprijin de la regimul comunist, a povestit în scris de două ori, despre ce au făcut nişte colegi ai lui în vacanţele de liceeni la un liceu militar!!!!, am fi votat cu Năstase? Eu sigur nu!”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

Citește și: Cum a ajuns Elena Udrea în politică. WikiLeaks a scris că ar fi fost iubita lui Traian Băsescu

Traian Băsescu și ironia unui discurs din 2006

Ca o ironie, pe 18 decembrie 2006, în plenul Parlamentului României, Traian Băsescu vorbea la prezentarea raportului Comisiei prezidențiale pentru analiza dictaturii comuniste din România, acuzând extrem de dur tot regimul de dinainte de 1989, spunând atunci:

„În acest document, eu am găsit motivele prin care pot condamna regimul comunist. Pentru cetățenii din României, comunismul a fost un regim impus de un grup politic autodesemnat ca posesor al adevărului.

Un regim totalitar născut prin violență și încheiat prin violență. A fost un regim de opresiune, care a expropriat cinci decenii de istorie modernă a românilor. poporului român, care a călcat legea în picioare și a obligat cetățenii să trăiască în minciună și frică.”

„Marş înapoi în groapa de gunoi moral a societăţi”

Traian Băsescu a mers mai departe, neștiind că mai târziu cu câțiva ani va fi acuzat de a fi colaborat exact cu organimsele de opresiune, lucru de altfel dovedit și recunoscut chiar de el. Cu toate astea, decizia de ieri a ÎCCJ a determinat-o pe Elena Udrea să-și continue reacțiile dure, spunând că:

„Mai ipocriţilor! Nu vă e ruşine că pupaţi azi în fund pe toţi turnătorii la Noua Securitate, îi lingeţi şi îi faceţi eroi pe toţi laşii şi toate scursurile care s-au îmbogăţit prin afaceri cu statul şi apoi s-au pus la dispoziţia “statului de drept” de azi, cu turnătorii ordinare cu care au aruncat oamenii în puşcarii şi au distrus vieţi şi cariere? Un stat de drept mai prost, mai incompetent, mai rău, mai nociv că Securitatea lui Ceauşescu.

Dar vă pute ca Traian Băsescu, liceean fiind la un liceu cu profil militar, în anul 1973, (când tot poporul nici nu îndrăznea să gândească împotriva Sistemului), ar fi povestit aventurile de vacanţă ale unor colegi cu turiste poloneze? Nu vă e ruşine??? Mai ales vouă, nemernicilor, care aţi ajuns să vă citească alţii rahaturile de pe paginile de Facebook, crezându-vă nişte lumini, doar pentru că“turnătorul Băsescu v-a făcut cineva? Marş înapoi în groapa de gunoi moral a societăţii, unde vă e locul şi de unde nimeni nu o să vă mai ridice a doua oară!”; contiună Elena Udrea pe Facebook.

Traian Băsescu, în 2006, în calitate de șef al statului român, condamna „în mod expres și categoric sistemul comunist din România, de la înființarea sa, pe bază de dictat, în perioada 1944-1947, până la prăbușirea în decembrie 1989.”