Ce făcea Elena Udrea, la Revoluția din 1989. „Am început să strig către soldaţi: nu trageți!”

Ce făcea Elena Udrea, la Revoluția din 1989. „Am început să strig către soldaţi: nu trageți!”
ÎCCJ respinge contestațiile depuse de Elena Udrea. Pune în aplicare prima sentință

Elena Udrea a dezvăluit, recent, povestiri incredibile de la Revoluția din 1989. Fostul ministru al Turismului era o adolescentă de numai 15 ani când România traversa una dintre cele mai negre perioade ale sale. Ce a făcut fosta blondă de la Cotroceni pe vremea când s-a implicat în brigăzile de voluntariat.

Cu ce ocupa Elena Udrea la Revoluția din 1989

Elena Udrea nu are nevoie de niciun fel de prezentare, fiind una dintre cele mai controversate și cunoscute figuri politice din România. Fostul ministru al Turismului a făcut, recent, o serie de dezvăluiri incredibilă despre Revoluția din 1989.

Fosta blondă de la Cotroceni a urmat o serie de cursuri în domeniul apărării și securității naționale la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”: Colegiul Național de Apărare, Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educațional și al Achizițiilor și un Masterat în Securitate și Apărare Națională la respectiva instituție de învățământ.

În 1989, Elena Udrea era o adolescentă de 15 ani ce abia se înscrisese în brigăzile de voluntariat, menite să ajute și să hrănească soldații aflați în luptă. Vedeta se afla la Buzău, în acea vreme.

„Eu sunt dintre aceia care au crezut în Revoluţie. În zilele acelea, începând cu 22 decembrie, am ieşit în Piaţa Dacia unde pe la ora 15.00 se adunaseră mulţi oameni. S-au auzit împuşcături. Mai târziu, pe la 18.00-19.00, s-au auzit împuşcături şi la Lumea Copiilor.

Se făceau coloane pentru plecarea spre Bucureşti. (…)  Nu m-au acceptat, eram o fată de 15 ani, au considerat că nu pot ajuta cu nimic. Pe bună dreptate. Când am plecat spre casă, am coborât la alimentara de la subsolul magazinului Dacia.

Aveau brânză de burduf şi cârnaţi olteneşti. La liber, fără coadă. Mi s-a părut extraordinar.(…)  Am ajuns acasă şi am pregătit pachete cu sandwich-uri şi ceai fierbinte pentru soldaţii şi voluntarii care asigurau paza diverselor instituţii de stat buzoiene.

Îmi amintesc cum în faţă clădirii Poştei Române, un fel de Palatul Telefoanelor, era o baricadă. Am ridicat mâinile pline de sacoşe şi am început să strig către soldaţi “nu trageti”. Pare hilar acum, nu-i aşa? ”, a scris fostul ministru Elena Udrea, pe blogul ei.

„Speram să prindem vreun securist!”

Elena Udrea a mărturisit că mereu a fost preocupată de mediul înconjurător și de oamenii din apropierea sa. Deși abia intrase la liceu, fosta membră a Camerei Deputaților a mărturisit că s-a oferit voluntară pentru a verifica identitatea trecătorilor întârziați.

„Am făcut parte din brigăzile de voluntari care verificau identitatea trecătorilor întârziați. Speram să prindem vreun securist. Am organizat apărarea pe timp de noapte a blocului în care locuiam. Vecinii făceau de pază cu rândul și am blocat și ușa cu banca din fața imobilului. Nu a încercat nimeni să ne atace.

Era o nebunie în oraș și în țară. Am crezut în ceea ce făceam și am crezut că numai cu acțiunea fiecăruia dintre noi puteam schimba sistemul în care trăiam și care ne sufoca. Nu știam mai nimic despre democrație. Știam doar că trebuie să scăpam din drama regimului lui Ceaușescu ”, a completat controversata politiciană Elena Udrea.

Elena Udrea spune că se consideră printre „aceia care au crezut în Revoluţie”. Fostul ministru lupta pentru dreptate și democrație în una dintre cele mai sumbre perioade ale României.