Efectul bizar al incendiilor din Australia. Oamenii au rămas șocați de ce au descoperit la 2000 de kilometri distanță

Situația alarmantă din Australia a adus un efect bizar la 2.000 de kilometri distanță de locul tragediei. Ce s-a întâmplat din cauza fumului și a mirosului extrem de înțepător? Situația se înrăutățește cu fiecare clipă.

Efectul incendiilor din Australia

Fumul cauzat de incendiile de vegetație din Australia a ajuns în Noua Zeelandă, iar situația se înrăutățește cu fiecare clipă. Ghețarii, situați la 2.000 de kilometri distanță, au prins o nuanță de caramel, conform serviciilor de meteorologie și a relatărilor de pe rețelele de socializare, informează AFP. În anumite regiuni, a fost remarcat faptul că soarele a fost văzut sub forma unui roșu auriu. „Putem vedea foarte clar fumul care a parcurs circa 2.000 de kilometri traversând Marea Tasmaniei”, a precizat pe Twitter serviciul neo-zeelandez pentru previziuni meteo.

„În cele mai afectate regiuni, vizibilitatea este slabă, de 10 kilometri”, potrivit aceleiaşi surse. „Putem simţi într-adevăr miros de ars aici, la Christchurch”, un oraş situat pe coasta Insulei de Sud a Noii Zeelande”, a scris pe Twitter o internaută care foloseşte numele Miss Roho.

Efectul bizar al incendiilor din Australia. Ce s-a descoperit la 2.000 de kilometri distanță?
Efectul bizar al incendiilor din Australia. Ce s-a descoperit la 2.000 de kilometri distanță?

„Astăzi va fi o zi cu pericol de incendiu”

Vântul a adus probleme mai mari decât ar fi crezut oricine. Azi, trei incendii s-au combinat și au format unul singur, cu o dimensiune mai mare decât Manhattanul. Pompierii din Asutralia se luptă acum cu un foc ce capătă dimensiuni catastrofale. „Astăzi va fi o zi cu pericol de incendiu sever până la extrem în multe districte”, potrivit Biroului de Meteorologie. În statul Victoria, a fost declarată stare de dezastru, iar New South Wales a declarat stare de urgență. Conform meteorologilor, sunt așteptate ploile pentru a putea diminua situația, dar acestea nu vor fi suficiente pentru a stinge total incendiile în desfășurare.

Oamenii din jurul teritoriilor afectate au fost avertizați că în cursul zilei de sâmbătă temperaturile vor depăși 40 de garde Celsius. Subliniem că de la începutul anotimpului de incendii (septembrie) cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața, iar alți zeci de oameni sunt dați dispărute și peste 1.300 de case au ars din temelii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI