Stare de urgență în Australia! Statul New South Wales, cuprins de flăcări. Incendiile de vegetație fac ravagii

Stare de urgență în Australia! Statul New South Wales, cuprins de flăcări. Incendiile de vegetație fac ravagii
Incendii de genetație ăn Australia

Statul New South Wales se confruntă cu incendii de vegetație care au făcut scrum zeci de locuințe. Din păcate, localnici au trecut săptămâna trecută prin aceleași clipe grele. Care sunt avertizările specialiștilor și care este bilanțul până la ora aceasta?

Incendii de vegetație în Australia

În cursul zilei de luni, 11 noiembrie, șefa executivului local a declarat stare de urgență din cauza „condiţiilor climatice catastrofale prognozate pentru această săptămână, în special marţi, cu vreme caldă şi vânt puternic”. Gladys Berejiklia i-a avertizat pe toți localnicii să stea departe de zona de savană din cauza flăcărilor care au cuprins tot persajul în doar câteva momente. Statul New South Wales s-a mai confruntat cu zeci de incendii devastatoare de vegetație chiar și săptămâna trecută, relatează DPA, potrivit Agerpres. „Condiţiile climatice catastrofale înseamnă că lucrurile se pot schimba foarte repede”, a declarat ea la Sidney, avertizându-i pe oameni: „Pentru Dumnezeu, staţi departe de zona de savană”, a declarat Gladys Berejiklian, șefa executivului local.

Starea de urgență este opțiunea Serviciului de pompieri rurali și a comandamentului prerogativ exitins de a putea mobiliza toate resursele statului precum: să coordoneze evacuări, să oprească alimentarea cu gaz, electricitate şi apă, precum şi să folosească alte facilităţi, afaceri sau clădiri pentru a putea stinge focul. Subliniem că New South Wales este statuk australian cu cea mai mare populație. Din nefericire, bilanțul arată că până la ora aceasta cel puțin 3 oameni au murit, iar alți 100 sunt răniți.

Incendii de vegetație în Australia
Incendii de vegetație în Australia

„Ar putea fi cea mai periculoasă săptămână de incendii de vegetaţie”

Printre aceștia se află și 20 de pompieri, care au fot răniți în incendiile de vegetație și din cursul săptămânii trecute. Peste 150 de locuințe au fost cel puțin avariate de incendii, aproape un milion de hectare de pământ au ars până acum, dar și în celelalte trei sezoane de incendii anterioare, conform autorităților.

Acum, există 60 de incendii active, din care 40 sunt scăpate de sub control, conform Serviciului de pompieri rural. Locuintorii statului aferent se confruntă cu „ceea ce ar putea fi cea mai periculoasă săptămână de incendii de vegetaţie cu care această naţiune s-a confruntat vreodată”, a declarat luni David Elliott, ministrul al serviciilor de urgenţă în New South Wales.

Urmăriți Playtech.ro și pe