MAE, alertă de călătorie pentru Spania. Se anunță incendii de vegetație în Malaga

MAE, alertă de călătorie pentru Spania. Se anunță incendii de vegetație în Malaga
MAE, alertă de călătorie pentru Spania

MAE a transmis alertă de călătorie pentru românii care traversează sau se află în Spania. Specialiștii prevestesc incendii de vegetație în Malaga.

MAE, alertă de călătorie pentru Spania

Ministerul de Externe (MAE) a transmis într-un comunicat de presă o atenționare către românii care se află sau călătoresc în Andaluzia, Spania. Instituția avertizează că din cauza temperaturilor ridicate există pericolul declanșării unor incendii de vegetație în provincia Malaga. În josul mesajului transmis de MAE se află recomandarea consultării paginii meteoalarm.eu, dar și numere la care românii pot solicita asistență.

MAE, alertă de călătorie pentru Spania. Se anunță incendii de vegetație în Malaga
fdgbftgb

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, în Comunitatea Autonomă Andaluzia, că pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă a anului, se pot declanșa incendii de vegetație în provincia Malaga, cu posibilitatea de extindere către zonele locuite”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Numere la care românii pot solicita ajutor

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla la: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

Spania a rămas, în iunie, fără 5.000 de hectare de vegetație

Incendii forestiere au făcut ravagii în orașul Tarragona, Catalonia, acolo unde circa 5.000 de hectare de vegetație au fost arse, pe fondul temperaturilor ridicate și a vântului puternic. Peste 500 de pompieri și soldați au încercat să controleze focul din nord-estul Spaniei care ar fi putut distruge 20.000 de hectare de pădure, dacă se întindea mai tare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI