Echipa ”România, te iubesc!” a scos la iveală adevărul incendiului de la Piatra Neamț

Echipa ”România, te iubesc!” a scos la iveală adevărul incendiului de la Piatra Neamț
Adevărul incendiului de la Piatra Neamț

Echipa ”România, te iubesc!” a scos la iveală adevărul incendiului de la Piatra Neamț. Mai mulți pacienți care erau internați la ATI au ars de vii în incendiul devastator, care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut.

Adevăratul motiv al incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, dezvăluit de o emisiune PRO TV

Echipa ”România, te iubesc!” de la PRO TV a scos la iveală adevărul incendiului de la Piatra Neamț în care mai mulți pacienți internați la ATI au fost arși de vii.

Astfel, s-a descoperit că secția nu avea avize de la DSP, hidranții nu funcționau, iar sistemul de ventilație era inexistent. În plus, instalația electrică era din anii 70, iar electricienii angajați nu aveau avize de la Autoritatea pentru Reglementare în Energie.

Într-un an spitalul din Piatra Neamț a avut 8 manageri

Toate acestea au avut loc sub ochii celor 8 manageri pe care i-a avut spitalul într-un an, toți fiind numiți politic, fără niciun fel de concurs.

”Totul negru, totul ars. Un loc unde bolnavii s-au dus să-și găsească salvarea și au primit moarte în chinuri groaznice. Măștile de oxigen le-au ars pe fețe, cearceafurile le-au topit trupurile, fumul negru le-a intrat în plămâni și a luat locul ultimei lor guri de aer.

Problemele de la spitalul din Piatra Neamț se regăsesc în toate spitalele din România

S-a întâmplat la ATI, unde ar fi trebuit să fie cele mai performante aparate, circuite și protocoale. Proceduri și verificări care să prevină astfel de tragedii. În primăvară am reluat filmările pentru “România, te iubesc”.

Am mers la Spitalul din Neamț. Am descoperit o instituție care ani de zile a fost infestată de numiri politice, sfâșiată de contracte dubioase și întinsă până la rupere de improvizații. Problemele de acolo se regăsesc, sub diverse forme, în mai toate spitalele mari din România”, spune jurnalistul Paul Angelescu de la stirileprotv.ro.

Vești bune din Belgia. Ce se întâmplă cu medicul erou Cătălin Denciu

Pe de altă parte, sunt vești bune despre medicul euro Cătălin Denciu, acela care a scos din flăcări pacienții care erau prinși în mijlocul incedniului, fiind grav rănit în urma demersului. Acesta a fost transportat încă de atunci în Belgia, la spitalul militar Regista Astrid, în stare foarte gravă. După atâta timp de la incendiu medicul Cătălin Denciu dă semne de revenire.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou.

Cătălin Denciu face progrese

Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Împăturirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapie ocupațională pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a povestit Cătălin Denciu presei belgiene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI