Mâncarea din Spitalul Judeţean Baia Mare, un șoc pentru români. Bolnavii fără pachet aproape mor de foame VIDEO

Mâncarea din Spitalul Judeţean Baia Mare, un șoc pentru români. Bolnavii fără pachet aproape mor de foame VIDEO
Mancarea din Spitalul Judetean Baia Mare, un soc pentru romani

Vești cumplite pentru cei internați la Spitalul Județean din Baia Mare. Pacienții bolnavi mor de foame din cauza mâncării servite de către personalul instituției. Cum arată alimentele cu care sunt hrăniți românii și ce buget a fost alocat pentru fiecare boală, în parte.

Mâncarea din Spitalul Judeţean Baia Mare, un șoc pentru români

Situație incredibilă în România. Oamenii sunt nemulțumiți de felul în care sunt tratați pacienții internați la Spitalul Județean din Baia Mare. În urma unui control efectuat de către autorități, s-a descoperit faptul că bugetul alocat pentru hrănirea pacienților a fost înjumătățit, ceea ce a lăsat o amprentă semnificativă asupra calității reduse a alimentelor. Carnea aproape lipsea complet, iar pacienții contau mai mult pe pachetele pe care le primeau, de acasă, de la rude.

Românii internați în respectiva instituție sanitară au depus plângeri și i-au sesizat pe cei de la Consiliul Județean, care au demarat o investigație privind condițiile în care sunt tratați pacienții în interiorul spitalului. Concluziile la care s-a ajuns, în urma anchetei, sunt deplorabile.

Pacienții bolnavi de cancer primeau hrană de 7-8 lei în loc de 15 lei, așa cum era normal. De asemenea, românii care suferea de ulcer erau alimentați cu mâncare de patru lei, deși pentru ei era alocat un buget de 10 lei. Asta nu este tot. Femeile care abia născuseră primeau hrană de 7 lei, deşi bugetul era de 15 lei.

„La micul dejun era o felie groasă de parizer şi margarina şi puţin gem. Hrana pacientului trebuie să fie sănătoasă şi la cantităţile recomandate de nutriţionist.”, a declarat Ionel Bogdan de la Consiliul Judeţean Maramureş, potrivit stirileprotv.ro.

Cum se apără managerul spitalului în fața acuzațiilor pacienților

Fostul manager al spitalului a fost demis la începutul lunii martie a acestui an, după ce, la sfârșitul lunii ianuarie 2021, instituția medicală făcuse o „economie” de peste 60.000 de lei.

Alexandru Oros, cel care se află, în prezent, la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare s-a apărat spunând că a decis să facă economii pentru a putea procura echipamente de protecție, mănuși, măști și toate materialele sanitare necesare în combaterea pandemiei de coronavirus.

„Un buget mult constrâns de cheltuielie mari cu materialele sanitare specifce acestor timpuri. Cheltuielile au crescut mult pe partea sanitară, mă refer la echipamente de protecţie. Probabil au reacţionat cu această constrângere bgetară pentru a se face economie. Am şi început să implementez proceduri noi, inclusiv partea de bucătărie. Poate a fost şi o dezorganizare”, a declarat Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean din Baia Mare, conform sursei citate.