E oficial! Iarna ajunge şi în Bucureşti. Când va ninge prima oară în acest sezon în Capitală

E oficial! Iarna ajunge şi în Bucureşti. Când va ninge prima oară în acest sezon în Capitală
Cand ninge in Bucuresti, potrivit ANM

Sunt vești bune pentru iubitorii de zăpadă. În sfârșit, cei mici vor putea face un om de zăpadă și se vor putea da cu săniuța. E oficial! Iarna ajunge şi în Bucureşti. Când va ninge prima oară în acest sezon în Capitală.

ANM anunță ninsori în următoarele zile. Va ninge chiar și în București

Bucureștenii care se temeau că nu vor avea parte de zăpadă în această iarnă pot sta liniștiți.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că iarna își va face apariția și în București în perioada următoare.

Prognoza meteo, actualizată

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată, din care reiese că iarna își intră, în sfârșit, în drepturi.

După câteva săptămâni în care s-au înregistrat temperaturi de primăvară, vremea rece pune stăpânire pe România, inclusiv pe București, unde vor fi precipitații de lapoviță și ninsoare.

Unde este cel mai frig

Acum cele mai scăzute valori de temperaturi se înregistrează în regiunile extracarpatice, în partea de sud-sud-est-est a teritoriului.

De asemenea, în Moldova, se înregistrează valori sub 0 grade Celsius și 3 grade Celsius, iar în Capitală sunt doar 1-2 grade Celsius.

Temperaturile scad de la o zi la alta

„De la o zi la alta, răcirea se va resimți în cea mai mare parte a țării. Vorbim de temperaturi care să se apropie de normalul termic al perioadei din calendar.

La nivelul maximelor nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce nopțile și ele vor fi caracterizate de minime preponderent negative, posibil cele mai coborâte sub -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult -1 grad în zona litoralului, inclusiv în Capitală spre -2 grade”, a spus Elena Mateescu, director ANM, conform antena3.ro.

Când ninge în București

Conform ANM, de la mijlocul acestei săptămânii, precipitațiile, care la început vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, se vor transforma încet în ninsoare.

„Este posibil, spre sfârșitul săptămânii lapovița și Capitală să se transforme, în funcție de pragul termic până la care vor coborî valorile de temperaturi, să vorbim și în Capitală de ninsori, nu numai în zona montană, pentru că la munte acestea vor continua. Vorbim și de intensificări asociate ale vântului, cu viteze mai mari de 60-70 de kilometri pe oră determinând viscol și în același timp, spulberarea stratului de zăpadă”, a mai spus Elena Mateescu.

Prognoza ANM pentru luna februarie

De asemenea, conform directorului ANM, este posibil ca după 1 februarie să mai existe zile în care să fie înregistrate temperaturi mai mari de 10-14 grade Celsius urmate de alte răciri ale vremii.

„Pe tot parcursul sezonului iernii 2022-2023 o alternanță semnificativă și aptitudini termice foarte mari între perioadele foarte călduroase, de la valori de 22 de grade iată acum la valori sub 0 grade”, a mai spus Elena Mateescu.

Urmăriți Playtech.ro și pe