23 apr. 2024 | 09:41

E interzis să îţi speli maşina în curte sau în faţa porţii? Ce spune legea pentru românii care locuiesc în străinătate

Diverse
E interzis să îţi speli maşina în curte sau în faţa porţii? Ce spune legea pentru românii care locuiesc în străinătate
Ai voie să speli mașina în curte sau în fața porții?

Ai voie să îți speli mașina în propria curte sau în fața porții? Mulți oameni practică acest lucru, fie din pasiunea pe care o au față de mașina lor sau pur și simplu nu sunt fanii spălătoriilor din varii motive. Dar ce spune legea?

Se poate spăla autovehiculul în fața ei curții?

Pentru unii oameni, mersul la o spălătorie auto poate fi incomod sau costisitor. În cele din urmă, există mai multe motive pentru care unii aleg să-și spele mașina în propria curte, în loc să aleagă o spălătorie, dar au voie să facă acest lucru?

Nu există legi privind spălarea mașinilor, însă majoritatea orașelor este interzisă spălarea mașinilor pe marginea drumului, adică pe proprietatea publică.

Totodată, regulamentul de circulație rutieră interzice și murdărirea sau udarea drumului dacă acest lucru ar putea pune în pericol sau îngreuna circulația. Prin urmare, spălarea mașinii în fața curții este interzisă și puteți fi amendați dacă faceți acest lucru.

Dar în propria curte?

Din păcate, spălarea mașinii în propria curte este interzisă, de cele mai multe ori, de municipalitate. În funcție de regiune, puteți lua amenzi destul de mari.

Riscați să luați amenzi dacă spălați mașina în propria curte din cauza legii privind resursele de apă. Aceasta interzice introducerea în sol a substanțelor toxice sau care pun în pericol calitatea apei din apele subterane.

Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, dacă spălați autovehiculul pe proprietatea dumneavoastră, trebuie să vă asigurați că apa contaminată nu ajunge în pământ.

Prin urmare, nu aveți voie să folosiți soluții chimice pentru a curăța mașina în curte, deoarece apa murdară nu trebuie să se infiltreze în pământ.

De precizat este faptul că interpretarea acestei legi este lăsată la latitudinea comunităților, având în vedere ca nu există directive federale uniforme. În unele locuri, spălarea mașinii cu apă curată este permisă, dar alte orașe interzic acest lucru din cauza poluării.

În concluzie, este recomandat să vă informați înainte de planifica să vă spălați mașina sau să întrebați autoritățile competente din orașul dumneavoastră.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro