Durere fără margini pentru familia lui Bogdan Gigină. Ce se întâmplă acum cu părinții lui

Durere fără margini pentru familia lui Bogdan Gigină. Ce se întâmplă acum cu părinții lui
Durere fără margini pentru familia lui Bogdan Gigină. Ce se întâmplă acum cu părinții lui. Sursa foto: cancan.ro

Părinții lui Bogdan Gigină, polițistul care a murit în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, îl plâng și acum, la aproape cinci ani de la dispariția sa. În urma inițiativei tatălui lui Bogdan, în București, se construiește monumentul „În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie”.

Durere pentru familia polițistului Bogdan Gigină. Ce se întâmplă acum cu părinții lui

Părinții polițistului Bogdan Gigină sunt profund îndurerați și la cinci ani de la dispariția fiului lor. La inițiativa tatălui său, în Capitală, va fi ridicat un monument. Monumentul „În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie” este construit pe Calea Victoriei nr.19, chiar lângă sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Monumentul este opera artistului plastic Ioan Ladea și a fost donat Primăriei Capitalei de către Corpul Național al Polițiștilor. În data de 24 octombrie, consiliul general a inclus opera în domeniul public Bucureștiului. Monumentul este administrat de Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Monumentul ridicat în memoria polițiștilor căzuți la datorie
Monumentul ridicat în memoria polițiștilor căzuți la datorie. Sursa foto: libertatea.ro

Din ce material este confecționat monumentul polițiștilor morți la datorie

Monumentul este confecționat din metal și va fi amplasat pe un soclu de beton, placat cu granit, precum și cu elemente de iluminat înglobate. Pe placa din piatră este gravat textul ”În memoria polițiștilor eroi care și-au pierdut viața în misiuni legate de siguranța și liniștea cetățenilor României”.

Inițiativa ridicării monumentului îi aparține lui Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan Gigină, mort în condiții tragice. Tragedia a avut loc în seara zilei de 20 octombrie 2015,când pe o ploaie torenţială, Bogdan Gigină a intrat într-o groapă în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, ministru de Interne şi vicepremier. Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă.

Părinții lui Bogdan Gigină își plâng și acum copilul mort în condiții tragice

Dosarul a fost trimis de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă a fost plimbat prin mai multe instanţe din motive de procedură. Între timp, părinții polițistului plâng moartea copilulului lor și acum.

Avem sufletul greu, încărcat de neputință, încărcat de dor de tine. Dar, în căsuța noastră băiatul meu, mama nu a stins candela, nu a încetat rugăciunea și Dumnezeu, prin bunătatea unui om, a făcut ca tu să primești Lumina Sfinta și toate cele creștinești să-și urmeze cursul și să nu fie întrerupte. Te iubim băiatul nostru!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI