21 sept. 2024 | 13:28

Dunărea face ravagii la granița României. Nivelul apei are 8 metri, un oraș întreg a fost inundat FOTO

News
Dunărea face ravagii la granița României. Nivelul apei are 8 metri, un oraș întreg a fost inundat FOTO
Saci de nisip și bariere temporare au fost amplasate

Așa cum anunțau meteorologii, încă de zilele trecute, cel mai mare fluviu din Europa pune în pericol orașele prin care trece. Deja vorbim de situații dramatice, având în vedere că Dunărea face ravagii la granița României, iar nivelul apei are 8 metri. Specialiștii vorbesc deja despre un oraș întreg care a fost inundat.

Dunărea face ravagii la granița României

Conform presei din Ungaria, Dunărea este pe cale să facă prăpăd în Budapesta, la propriu. Se așteaptă ca nivelul apei să crească atât de mult încât orașul ar putea fi nevoit să închidă digurile. Autoritățile au emis deja pentru o alertă de inundații de gradul doi.

Dunărea face ravagii la granița României. Nivelul apei are 8 metri, un oraș întreg a fost inundat FOTO

Totul se datorează precipitațiilor abundente care au fost prognozate în Austria, în special în bazinele hidrografice ale Dunării. Aceasta înseamnă că nivelul apei în secțiunea maghiară a fluviului este pe cale să explodeze.

Pentru a vă face o idee, miercuri, 11 septembrie, nivelul apei în Budapesta era de doar 137 de centimetri. A doua zi, acesta crescuse deja cu o jumătate de metru, ajungând la 187 de centimetri.

Un oraș întreg a fost inundat

La Esztergom, Dunărea a ieșit din matcă, inundând zonele de coastă, dar orașul este calm și nu se așteaptă să se confrunte cu probleme majore legate de inundații.

Potrivit site-ului web al Direcției Generale Naționale a Apelor, nivelul Dunării la Esztergom era de 726 de centimetri joi la prânz.

Dunărea face ravagii la granița României. Nivelul apei are 8 metri, un oraș întreg a fost inundat FOTO

Potrivit paginii de Facebook a primarului Ádám Hernádi, autoritățile din domeniul apei, lucrătorii de intervenție în caz de dezastre, soldații și voluntarii au ajutat la lucrări. Saci de nisip și bariere temporare au fost amplasate pentru a consolida zonele amenințate.

Dunărea face ravagii, iar nivelul apei are 8 metri

Autoritățile se așteptau ca Dunărea să atingă cota maximă vineri dimineață la Esztergom, fiind estimat că nivelul apei va rămâne sub 8 metri.

Ofițerii de poliție și studenții de la forțele de ordine păzesc zonele inundate închise, iar autoritățile din domeniul apelor efectuează verificări continue. Apa a invadat deja mai multe zone importante din oraș, care trec de la nord la sud prin Cartierul Regal.

Zona este deja închisă din cauza creșterii nivelului apei, dar viața nu s-a oprit, cafenelele și patiseriile fiind deschise. Când au fost întrebați, lucrătorii au spus că nu sunt îngrijorați și că sunt încrezători că apa nu va ajunge la ei.

Autoritățile din România se așteaptă la creșteri de debit

Așa cum informa Ministerul Mediului, sunt așteptate creșteri de debit ale Dunării și în zona românească. Din prognozele hidrologice, aceste creșteri sunt așteptate în zilele de 28 și 29 septembrie, specialiștii spunând că ar fi vorba de o dublare a debitului Dunării.

Încă de ieri, autoritățile sunt în alertă, precizând că există un risc de viitură pe Dunăre, anunțând și care ar fi zona critică:

„Experţii de la INHGA au informat că debitul pe Dunăre, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), în intervalul 18–19.09.2024, a fost în creştere, având valoarea de 4200 m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s)”, a transmis Ministerul Mediului.

Rămâne să așteptăm, și să vedem care va fi situația în zilele anunțate, cu speranța că nu vom asista, din nou la adevărate tragedii, deși sunt anunțate fenomene periculoase de meteorologi.

Digisport.ro
A încercat să ridice 105 kilograme, dar i-a căzut bara cu toată greutatea pe gât! Atenție, detalii și imagini cu impact emoțional
Stirile PROTV
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce tragedie. Marele actor ne-a părăsit
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Dan Diaconescu pregătește marea lovitură. Așa ceva nu s-a mai văzut în România
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Doliu în televiziune! A murit actorul copilăriei noastre. Toți l-am iubit
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru SENIORI. Aceste PENSII nu se majorează
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro