20 sept. 2024 | 12:16

Imagini înfricoșătoare cu Budapesta sub ape. Dunărea a inundat capitala Ungariei, mai multe stații de metrou sunt închise

News
Imagini înfricoșătoare cu Budapesta sub ape. Dunărea a inundat capitala Ungariei, mai multe stații de metrou sunt închise
Imagini infricosatoare cu Budapesta sub ape

În Budapesta are loc o şedinţă de urgenţă, după ce Dunărea a inundat oraşul, inclusiv faleza din faţa Parlamentului. Nivelul apei a crescut cu 15 centimetri comparativ cu ziua anterioară, iar specialiștii estimează că debitul fluviului se va dubla în următoarele zile.

Imagini înfricoșătoare cu Dunărea care inundă capitala Ungariei

Premierul Viktor Orban a mobilizat armata în capitală, iar mii de soldați lucrează la construirea de diguri din saci de nisip. Începând de vineri, mai multe stații de metrou vor fi închise, iar aproape 10.000 de muncitori și 15.000 de voluntari lucrează non-stop pentru a ridica diguri.

Stația de metrou Batthyány va fi închisă începând de astăzi. Gábor Horváth, maistru mecanic al Oficiului Parlamentului, a anunțat într-un videoclip postat pe pagina oficială de Instagram a instituției că Parlamentul este protejat de două porți împotriva inundațiilor.

Conform afirmațiilor sale, porțile au fost realizate în 2013, odată cu construcția garajului subteran și a centrului de vizitatori. Ambele porți sunt din fier: una măsoară 8,5 metri în lungime și 3,5 metri înălțime, iar cealaltă are 5,5 metri lungime și 3,5 metri înălțime.

Gábor Horváth a explicat că porțile sunt montate pe role și sunt presate pe o structură de etanșare din cauciuc, pentru a împiedica pătrunderea apei.

Poarta secundară situată în spatele lor este o instalație de protecție împotriva inundațiilor, construită din aluminiu, care are rolul de a împiedica apa să se infiltreze accidental. De asemenea, el a menționat că, în cazul în care acest sistem nu ar fi suficient, între cele două porți pot fi instalate pompe.

Viktor Orban a scos armata în Budapesta

Conform ministrului, porțile nu au fost încă testate în condiții reale, însă pompierii le-au verificat deja cu apă sub presiune, conform raportării MTI. Viktor Orbán a afirmat vineri dimineață că estimările anterioare referitoare la nivelul maxim al apei s-au dovedit corecte. Vârful inundațiilor se va înregistra în zona Komárom. El a solicitat tuturor parlamentarilor, voluntarilor și primarilor să supravegheze constant situația și să organizeze patrule permanente.

Premierul a subliniat că, pe lângă gestionarea porțiunii superioare a Dunării, este acum esențial să se verifice și măsurile de apărare din sudul Budapestei. El a menționat că trebuie să se acționeze simultan în trei locații: Báta, Dunaszekcső și Baja.

Primarul Budapestei a postat pe Facebook că orașul este pregătit pentru un val de inundații, însă provocările majore urmează acum.

„Au fost ridicate baraje temporare pe linia principală de apărare până la 9 metri în locurile necesare. A fost realizată armare suplimentară a lucrărilor de protecție în scopul sporirii siguranței. Serviciul de monitorizare a Lucrărilor de Canaling din Capitală verifică constant barajele, dacă este cazul, unitățile noastre de standby pot fi desfășurate imediat. Specialiștii Lucrărilor Metropolitane de Apă monitorizează și evoluția inundațiilor non-stop”, a comunicat el.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro