25 sept. 2020 | 10:48

Dramă fără margini pentru Nicolae Botgros. „Dacă eram un pic mai tânăr, aș fi urlat de durere!”

Monden
Dramă fără margini pentru Nicolae Botgros.
Nicolae Botgros, afectat de incendiul Filarmonicii din Chisinau

Nicolae Botgros trăiește o adevărată dramă după ce Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici din Chișinău a fost cuprinsă de flăcări, ieri, 24 septembrie. Pompierii încă se luptă pentru a lichida focarele de ardere încă existente în clădire.

Nicolae Botgros, distrus după incendiul Filarmonicii din Chișinău. ”Aș fi urlat de durere”

Dirijorul Nicolae Botgros trăiește o dramă fără margini după ce o mare parte din Filarmonica Națională Serghei Lunchevici din Chișinău a fost mistuită de flăcări.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu şi preşedintele țării Igor Dodon au vizitat vineri, 25 septembrie, clădirea Filarmonicii din Chişinău pentru a constata pagubele produse de incendiu. Primarul Chișinăului a anunţat că pentru artiști se va fi găsită o sală pentru a-și continua activitatea.

Filarmonica din Chisinau, grav afectata de un incendiu

Filarmonica din Chisinau, grav afectata de un incendiu

Foarte afectat de cele întâmplate, Nicoale Botgros a transmis un mesaj emoționant pe rețeaua de socializare.

”Astăzi a fost o zi cu ghinion pentru toată lumea artistică de la noi, o zi în care s-au întâmplat lucruri care m-au pus pe gânduri și m-au făcut să mă întreb:

Cum Doamne mai e și lumea asta făcută?”.

Poate dacă eram nițel mai tânăr, aș fi strigat de durere și revoltă, dar anii și experiența mea îmi spun că nu mai are sens.

Filarmonica Națională, instituția care a fost înzestrată cu numele unui Adevărat Om și al unui simbol al muzicii mari, Serghei Lunchevici, a fost distrusă în flăcări odată cu toată arhiva societății culturale din Republica Moldova.

Cum? De ce? Intenționat sau întâmplător?

Ce rost mai au dezbaterile pretențioase care, cu siguranță vor urma?
Dureros este faptul că a fost distrusă munca de un secol…asta e marea noastră prostie.

Ce mari artiști a dat Filarmonica din Chișinău

Filarmonica Națională a crescut și a educat o mare parte dintre artiștii virtuoși pe care i-a avut țara noastră. Au existat oameni care și-au dedicat întreaga viață acestei instituții și au făcut-o cu multă responsabilitate și devotament, evident, nu am cum să nu-i menționez pe directorii Alexandru Fedico și Mihail Murzac. Aici au fost fondate colectivele: Joc, Fluieraș, Mugurel, Rapsodia, Lăutarii cu Nicolae Sulac, Noroc, Bucuria, Ansamblul “Țigănesc”, Orchestra Simfonică, Capela Corală “Doina” și alte zeci de colective artistice.

„Timp de aproape două decenii, eu și soția mea, Lidia Bejenaru, am trăit prin muncă și dăruire la Filarmonica Națională din Chișinău.

Rog să mă credeți, astăzi, am simțit un nod în gât și am avut impresia că îmi fuge pământul de sub picioare când am auzit vestea despre cele întâmplate.

Un singur lucru e clar pentru mine, anul 2020 nu este cel mai bun an pentru întreaga omenire și ar fi bine să avem încredere prin rugăciune în Dumnezeu și să ajungem cu bine în 2021.

O seară frumoasă vă doresc.

Cu mare regret Nicolae Botgros și colegii”, a scris Nicolae Botgros pe pagina personală de Facebook.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro