12 apr. 2019 | 07:30

Dragnea visează la alegerile prezidențiale: ”Iohannis nu e greu de bătut”

Știri generale
Dragnea visează la alegerile prezidențiale: ”Iohannis nu e greu de bătut”

În teorie, majoritatea formațiunilor politice de la noi se arată tensionate pe marginea iminentelor alegeri europarlamentare. Dragnea are însă planuri mai mari.

Deja de câteva luni, Iohannis a fost cât se poate de transparent când vine vorba de candidatura sa pentru un nou mandat de președinte al României. Când vine însă vorba de alianța PSD-ALDE și, mai ales, de formațiunea lui Dragnea, lucrurile nu sunt foarte clare. Nimeni nu știe dacă cele două partide vor avea un candidat comun, dacă va fi vorba de Tăriceanu sau altcineva. Un lucru este însă sigur, ”Iohannis nu e greu de bătut”, dacă ar fi să-l crezi pe liderul PSD.

„Eu bănuiesc că şi la noi sunt mulţi pregătiţi să candideze şi sunt mulţi care şi-ar dori şi e foarte bine lucrul ăsta. O să luăm decizia asta după alegerile europarlamentare. Am fost întrebat şi eu, mereu: candidaţi, nu candidaţi, am zis ‘vorbim după europarlamentare’. Indiferent ce spun eu, Iohannis nu scapă de obsesia în ceea ce mă priveşte, am devenit obsesia lui şi face absolut orice, presează, ameninţă, activează toate structurile pe care le poate activa ca eu, cum, necum, ori să dispar, ori să nu mai fiu preşedinte la PSD, ori să fiu să fiu băgat la puşcărie ori să dispar pur şi simplu, să mă evapor.

Asta este singura lui obsesie, el crede că dacă eu nu mai exist, el ia al doilea mandat fără niciun fel de probleme”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3, întrebat cine este pregătit la PSD pentru o candidatură la prezidenţiale. Acesta afirmații au fost făcute în condiţiile în care preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că este pregătit să candideze. În urmă cu câteva zile însă, președintele Senatului s-a eschivat și a insistat pe faptul că decizia finală va fi luată în coaliție.

Deși din punct de vedere legal i-ar fi destul de dificil să candideze, întrebat dacă se gâdește să intre în competiție directă cu Iohannis, Dragnea nu s-a ferit. „Iohannis nu e greu de bătut, pentru că Iohannis nu a făcut nimic patru ani şi jumătate, nu a făcut decât rău, blocaje, blocaje, blocaje (…). Cu ce vrea să rămână în istorie în afară de relele făcute, minciunile permanente, incitarea la ură, la violenţă, la proteste, la dezordine socială? O să rămână cu referendumul ăsta inutil „, a concluzionat Dragnea.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro