Iohannis le bate obrazul lui Dragnea și lui Tăriceanu: „Mi se pare ciudat”

Iohannis le bate obrazul lui Dragnea și lui Tăriceanu: „Mi se pare ciudat”

Președintele Klaus Iohannis a luat act de faptul că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu vor participa la consultările de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului are programate consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, joi și vineri. Liderii PSD, respectiv ALDE – adică Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – au susținut, însă, că nu vor participa.

Klaus Iohannis susține că a arătat deschidere la dialog. Declarațiile președintelui au fost făcute la Bruxelles, acolo unde participă la un summit extraordinar pe tema Brexit.

„Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum care are ca temă principală justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie acum se tot discută şi se tot discută şi din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiţie, atunci o discuţie se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor. Faptul că unii nu vor să vină la discuții cu președintele României mi se pare ciudat, nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog e absolut ciudat. Dacă unii care au zis că nu vin se răzgândesc, sunt bine-veniți”.
Klaus Iohannis, președintele României

De ce nu se duc Dragnea și Tăriceanu la Cotroceni

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat pe Facebook că ALDE nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, pe tema referendumului pe justiție. Anterior, și liderul PSD anunțase că nu va fi prezent la consultări, dar că formațiunea va fi reprezentată de câțiva membri.

Consultările sunt programate joi și vineri, la Palatul Cotroceni. Ziua de joi e rezervată partidelor din opoziție, în vreme ce partidele de la guvernare, PSD și ALDE, sunt chemate vineri.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va organiza un referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Șeful statului a anunțat și ce teme va aborda întrebarea care se va regăsi pe buletinele de vot la referendum.

„Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare la referendum. Prima, interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție. A doua, interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe”.
Klaus Iohannis, președintele României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI