Dragnea, prins cu minciuna: cum l-a dat de gol o vânătoare din 2014

Dragnea, prins cu minciuna: cum l-a dat de gol o vânătoare din 2014

Pe 3 noiembrie, au apărut primele detalii despre valiza cu informații de la Tel Drum. Pe 5 noiembrie, Liviu Dragnea a vorbit despre relația lui cu această companie. O zi mai târziu, e prins cu minciuna.

Cât Liviu Dragnea era în ședință cu membrii PSD, RISE Project a publicat primul articol bazat pe documentele din valiza descoperită în Teleorman. Post ședință, Dragnea a susținut o conferință de presă și a comentat pentru prima dată dezvăluirile.

„Cred că sunt mai mult de 15 ani de când nu m-am văzut cu Pitiș, de când era la consiliul județean Teleorman”, a spus președintele PSD despre relația cu Petre Pitiș, directorul Tel Drum. Această declarație a fost demontată de o cercetare a lui Liviu Avram publicată în Adevărul.

Un document publicat de RISE Project arată că Liviu Dragnea și Petre Pitiș au participat la o partidă de vânătoare în 2014. Adică, ultima dată, oficial, când s-a văzut liderul PSD cu Pitiș a fost acum patru ani și jumătate. Printre documentele din valiză e și o poză cu „recolta” acelei zile: 19 mistreți.

Autorizaţia de vânătoare colectivă a fost emisă pe 4 ianuarie 2014 de Asociaţia de Vânătoare Turris Turnu Măgurele. Partida s-a desfășurat în aceeași zi.

Conform autorizaţiei, echipa de vânători avea dreptul să împuşte: 20 de mistreţi, două vulpi, doi şacali, şase iepuri şi 20 de fazani.

Autorizaţia este însoţită de un proces-verbal de instruire, în care sunt enumeraţi nominal toţi participanţii la vânătoare. În tabel figurează Dragnea, dar și Pitiș.

De ce Dragnea chiar a fost la partida de vânătoare, conform unui specialist

proces verbal vanatoare liviu dragnea petre pitis
Autorizația de vânătoare semnată pe 4 ianuarie 2014.

Un vânător a explicat cum decurge procesul prin care e semnată o astfel de autorizație.

„Lucrurile se întâmplă în felul următor: […] șeful grupei ia autorizaţia de vânătoare încă de vineri (partida se desfășoară, de regulă, în weekend, când oamenii sunt liberi – n.r.), împreună cu formularul procesului verbal. Procesul verbal se completează şi se semnează întotdeauna în dimineaţa vânătorii, pe capota maşinii, căci n-are rost ca şeful grupei să treacă de vineri pe la fiecare vânător să semneze, câtă vreme oricum se întrunesc toţi a doua zi”, a declarat acesta.

„În dimineaţa partidei, şeful de grupă face mai întâi instructajul oral, după care fiecare participant semnează pe loc de luare la cunoştinţă. Dacă în tabel apar semnăturile lui Liviu Dragnea şi Petre Pitiş, în mod cert au participat amândoi la acea vânătoare”, a mai spus acesta, citat de Adevărul.

Pe lângă Dragnea și Pitiș, pe listă mai sunt câteva nume cunoscute. Un exemplu e Costel Comana, fost patron al unei firme feroviare. În 2015, s-a sinucis într-un avion care mergea din Brazilia în Costa Rica.

Comana este cel care în 2009, în plină criză economică, a cumpărat de la Liviu Dragnea, cu un milion de euro, mai multe terenuri şi imobile.

Apare și Mădălin Ioniţă, fost şofer al lui Liviu Dragnea când era prefect şi preşedinte de Consiliu Judeţean. Acum e partener de afaceri cu fiul lui Liviu Dragnea şi preşedintele clubului de fotbal patronat de fiul liderului PSD.

În fine, apare și Petre Rădan, fost magazioner-şef la TelDrum, actualmente angajat la ferma de vaci a unui fin de-al lui Liviu Dragnea.

Toate acestea demonstrează cum Dragnea a mințit încă de la primul articol bazat pe documentele din valiză. Între timp, el s-a preocupat să troleze cu dosare despre Iohannis.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI