Omul cu autostrada, atacat de Dragnea: „Niște șmecheri”

Protestul oamenilor care cer autostrăzi în România nu a fost trecut cu vederea de liderul PSD. Dar în loc de laude, Liviu Dragnea a preferat să atace.

Liviu Dragnea pare nervos pe oamenii care cer să circule pe autostrăzi, așa cum se întâmplă în orice țară dezvoltată. Liderul PSD l-a atacat direct pe omul de afaceri Ștefan Mandachi, pe care l-a numit „șmecher”.

„Toți auzim că nu se fac autostrăzi și niște șmecheri care vezi fac ei un metru – să vorbim cinstit, la 12 și jumătate a început lucrul la primii kilometri de autostradă în Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri, care am înţeles că a cheltuit 100.000 de euro pentru acest circ. Dacă tot avea banii ăştia putea să îi doneze. Legea aprobată în Parlament e Tg Mureş-Iaşi. Ce căuta spre Bucureşti? Totul este circ. Rămâne la latitudinea noastră să spunem adevărul”.
Liviu Dragnea, președintele PSD
De la omul cu autostrada, Liviu Dragnea a trecut la președintele Klaus Iohannis, pe care l-a numit din nou „leneș”.

Nu vă cer să minţiţi, să manipulaţi, vă cer să aveţi curajul să spuneţi oamenilor ce se întâmplă. Pentru că altfel îi lăsaţi pe aceşti circari conduşi de leneşi. Nu mai ştiu cum să îi zic lui Iohannis – leneş. Se supără, de fapt nu se supără că şi pentru asta îi trebuie efort”.
Liviu Dragnea, președintele PSD

PSD se bagă în seamă în ziua protestului

Declarația lui Liviu Dragnea vine după anunțul PSD de vineri dimineață, în care social-democrații se lăudau că ministrul Transporturilor va fi prezent vineri, pe 15 martie, la începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Bacăului, cea care acoperă și 16 kilometri din Autostrada Moldovei.

Social-democrații susțin că ministrul Răzvan Cuc va inaugura lucrările. Numai că, după cum susțin cei de la Pro Infrastructura, lucrările au început în realitate în urmă cu o săptămână. Atunci, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Asociației salutau începerea lucrărilor și aminteau și istoria lungă a acestui proiect.

Centura ocolitoare cuprinde, într-adevăr, primii metri de autostradă din Moldova, numai că proiectul a tergiversat încă din….2007. PSD se lăuda că a fost lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, dar bazele au fost puse de mai bine de un deceniu.

„România vrea autostrăzi”

Protestul național iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, cel care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a avut un mare impact.

Inclusiv președintele Klaus Iohannis a anunțat că-i susține pe protestari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI