Iohannis, despre protestul din Moldova: „Sunt alături de ei „șî” eu”

Președintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj de susținere pentru românii care cer autostrăzi în România.

„În legătură cu protestul de azi, de la 15:00, pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei, ȘÎ eu.”
Klaus Iohannis

Șeful statului a făcut această declarație la Palatul Cotroceni, într-o intervenție referitoare la bugetul de stat pe 2019, votat în Parlament fără să fie modificat în acord cu cerințele lui Klaus Iohannis.

PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. Această guvernare este toxică pentru stabilitatea României și pentru bunăstarea populației, care suportă în fiecare zi costurile„.
Klaus Iohannis, președintele României

Preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că PSD a picat şi ultimul test al reponsabilităţii, remarcând că legea bugetului de stat, pe care o trimisese la Parlament a fost adoptată tot în forma inițială.

„În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăiește de-a dreptul într-o lume paralelă. Nu, doamna prim-ministru! Nu ați mărit nimic anticipat! Incetați să îi mai amăgiți pe români și citiți propriul program de guvernare. Acolo scrie clar că în 2019 punctul de pensie va fi 1.265 de lei. Știți cât e acum? Este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care nu știm dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul”.
Klaus Iohannis, președintele României

Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, pentru că a primit pentru a doua oară acest document și, potrivit legii, era obligat să o promulge.

Șeful statului a amintit și de Ordonanța 114, supranumită Ordonanța lăcomiei.

”Experimentele unor aşa-zişi vizionari din PSD ameninţă viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism, în discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu aceşti oameni”.
Klaus Iohannis, președintele României

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI