Dragnea, în fața judecătorilor: verdictul care îl bagă sau nu la închisoare

Dragnea, în fața judecătorilor: verdictul care îl bagă sau nu la închisoare

După scandalul din weekend, cu valiza din Teleorman, Liviu Dragnea are termen în procesul care i-a adus o condamnare la închisoare. Acum aflăm care e urmarea.

Înalta Curte de Casație și Justiției judecă pe 5 noiembrie apelul în dosarul „Bombonica”. Șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi șase luni închisoare cu executare.

Apelul în dosarul DGASPC Teleorman trebuia judecat pe 8 octombrie, dar a fost amânat pentru 5 noiembrie. La primul termen, Dragnea nu s-a prezentat la proces. Judecătorii au anunţat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-şi angaja un avocat.

Apelul în acest dosar a fost declarat atât de procurorii DNA, cât şi de către inculpaţi. Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la trei ani şi șase luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI