Dragnea continuă campania anti-UE: ”România, țară de categoria a doua”

Autor: Puiu Alexandru - 06:41, 23 mai 2019

O mare parte din campania electorală făcută de Liviu Dragnea în ultimele luni a fost un prostest la adresa practicilor Uniunii Europene. Liderul PSD s-a străduit să ne convingă în legătură cu o discriminare față de România a autorităților de la Bruxelles.

Până în acest moment, atitudinea lui Dragnea față de UE nu ar trebui să mai fie o surpriză pentru nimeni. Președintele Camerei Deputaților a profitat de fiecare ocazie pentru a critica Bruxellesul și pentru a da vina pe Comisia Europeană pentru toate problemele României. PSD-istul s-a dat peste cap pentru a convinge poporul român că suntem percepuți ca o țară de mâna a doua, în care ajunge toată mâncare interzisă în alte țări din Uniune.

Ultimul manifest împotriva UE a ieșit la iveală într-un interviu acordat de Dragnea la România TV. În acel context, aproape că a clasificat alianța USR-PLUS și pe Ponta ca pe niște pioni ai lui Macron. „Hai să vedem cine merge în Parlamentul European. USR-PLUS vor intra în mişcarea lui Macron, deja au fost prezenţi la Paris, e oficial. Ponta a anunţat în seara asta că vor intra şi ei în mişcarea lui Macron, de aia a şi apărut zilele trecute cineva de la socialiştii europeni, că nu poţi să ai încredere în el, că la fiecare săptămână el îşi schimbă culoarea politică.

Deci Macron şi mişcarea lui vor o Europă cu două viteze, adică vor din nou o cortină de fier, ăia bogaţi şi ăia din Est. USR şi PLUS şi Pro România vor susţine ca România şi ţările din Est să fie de categoria a doua. Liberalii sunt în Partidul Popular European. Acolo ce dictează doamna Merkel… aţi văzut pozele când a venit la Sibiu, cum stăteau aşa? Mişcă în front vreunul? Nu. Îl vedeţi pe vreunul din ăştia că la Bruxelles are curaj să spună ceva pentru România? Niciunul”, a declarat miercuri seară Dragnea la România Tv.

Dacă nu era evident deja, salvarea în fața acestei discriminări imaginate de liderul partidului de guvernare este PSD-ul. „Noi ce vrem? Am iniţiat legea dublului standard, va fi aprobată în iunie, va intra în vigoare. Până la urmă va fi promulgată. Odată adoptată această lege, în România trebuie să fie o multinaţională condusă de nebuni ca să poată să vină să mai vândă aici peşte din ăla infestat sau calităţi diferite la produse şi să rămână fără 4% din cifra de afaceri cu amendă directă”, a subliniat Dragnea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI