Dragnea, aproape de libertate? Ce se întâmplă acum cu fostul șef PSD

Dragnea, aproape de libertate? Ce se întâmplă acum cu fostul șef PSD
Dragnea, aproape de libertate? Ce se întâmplă acum cu fostul șef PSD

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Liviu Dragnea este tot mai aproape de libertate. Avocații fostului șef PSD au găsit o eroare judiciară care ar putea anula condamnarea sa.

Dragnea este aproape de libertate? Codrin Ștefănescu confirmă

Într-un mesaj postat azi noapte, fostul secretar general al PSD confirmă un anunț care vine ca un trăsnet înaintea alegerilor: avocații lui Dragnea ar fi găsit o cale pentru a-l scoate din închisoare. Ștefănescu a notat pe pagina sa de Facebook că avocații fostului lider PSD au depus o acțiune importantă pentru întregul sistem judiciar românesc.

Prin respectiva acțiune „se deschide un drum pentru abuzurile înfiorătoare din vremurile trecute”, precizând că la baza abuzurilor este o decizie a Curții Constituționale. Prin urmare, Dragnea și avocații săi „speră ca legea să fie egală pentru toți”.

„A fost condamnat politic și total injust!”

Liviu Dragnea nu renuntā la luptā! Avocatii sāi au depus azi o actiune extrem de importantā pentru intregul sistem juridic românesc! Se deschide un drum pentru abuzurile infiorātoare din vremurile trecute! Pe scurt : avocatii au argumentat in mod clar cā Liviu Dragnea se aflā ilegal in inchisoare, având in vedere cā la fond fusese condamnat de cātre un complet nespecializat in judecarea faptelor de care fusese acuzat.

Dragnea, aproape de libertate? Ce se întâmplă acum cu fostul șef PSD
Mesajul lui Codrin Ștefănescu

Conform deciziei Curtii Constitutionale! Si sperā ca legea sā fie egalā pentru toti! Lumea Justitiei publicā,tot azi, intregul document. Sper din tot sufletul sā i se facā dreptate unui om care a fost condamnat politic! Si total injust!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Condamnare penală

Pe 21 iunie 2018 magistrații ÎCCJ l-au condamnat în primă instanță pe Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Fostul șef PSD a fost condamnat în primă instanță de un complet de trei judecători.

Hotărârea a fost contestată și judecată și a ajuns la un complet de cinci judecători. Astfel, procesul în apel a fost amânat pe parcursul mai multor termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Pe 27 mai 2019, aceasta a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, magistrații menținând astfel sentința dată în primă instanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI