Dr. Monica Pop, primele declarații despre medicul găsit mort de covid-19, vaccinat cu ambele doze: ”Nu este singură”

Dr. Monica Pop, primele declarații despre medicul găsit mort de covid-19, vaccinat cu ambele doze: ”Nu este singură”
Ea a fost găsită moartă în casă

Medicul Monica Pop a vorbit despre cazul doctoriței din Vâlcea, aflată în izolare cu covid-19, găsită moartă în propria locuință.

De ce a murit un cadru medical după ambele doze de vaccin

Femeia fusese vaccinată cu ambele doze de vaccin. Ea avea 66 de ani și era cadru medical la spitalul Orășenesc Brezoi din Vâlcea. Făcuse vaccinul Pfizer și a intrat în izolare pe 31 august.

Ea a fost apoi contactată de spital pentru a vedea dacă poate veni la serviciu. A spus că va continua să rămână acasă în concediu de odihnă.

După ce nu a mai răspuns la telefon, fratele ei a sunat la 112, iar femeia a fost găsită moartă în pat.

Monica Pop a declarat că acest lucru dovedește că vaccinul nu este atât de sigur încât să oprească pandemia.

Monica Pop: „Vaccinul nu e atât de sigur”

„Demonstrează încă o dată că vaccinul nu este atât de sigur încât să oprească pandemia și că ar fi trebuit să facă și test. Și asta este un lucru general.

Și nu este singură, știm foarte bine că sunt destul, cei care sunt vaccinați și au făcut boală, de obicei o formă mai ușoară, dar nu toți. Chiar am o prietenă care este în reanimare la Balș, a făcut vaccinurile ambele, dar a făcut o formă mai puțin ușoară.”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Medicul a mai spus că oamenii care s-au vaccinat, dar care lucrează cu publicul, trebuie să facă un test în fiecare săptămână, pentru a evita îmbolnăvirea cu virusul.

„Vaccinarea nu înseamnă că trebuie să renunțe la profilaxie, dar deloc. Orice vaccinat trebuie să facă în continuare metodele de profilaxie și, bineînțeles, că medicii, profesorii, artiștii, toți cei care lucrează cu publicul, trebuie să facă test în fiecare săptămâna, pentru a evita îmbolnăvirile, chiar dacă sunt vaccinați, chiar dacă nu”, a mai spus medicul.

Cadrele medicale de la spitalul în care lucra femeia găsită moartă în casă au declarat că femeia nu avea niciun simptom, deși testul de covid-19 a ieșit pozitiv de două ori.

Ce a declarat managerul spitalului unde femeia lucra

Evoluției ei a fost bună, motiv pentru care au și sunat-o dacă poate veni să își facă tura de gardă.

A fost o tragedie pentru noi a venit ca un trăsnet. Nu ne așteptam să se întâmple aşa ceva. În 31 august eram la raportul de gardă şi o altă colegă era puţin răcită şi i-am zis să meargă să îşi facă testul.

Şi a zis că merge şi ea deşi nu avea niciun simptom. A făcut testul şi m-a anunţat că a ieșit pozitiv. Am rămas surprins. Repetă testul şi a ieșit pozitiv.

A făcut o radiografie şi atunci am anunţat Direcția de Sănătate şi a intrat în izolare la domiciliu. Evoluția a fost relativ bună pentru că sâmbătă am sunat-o să vedem în certare se află şi dacă poate să vină pentru că marţi era de gardă”, a spus managerul spitalului Orășenesc Brezoi, Vâlcea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI