Ultima oră. Asistent medical, mort la scurt timp după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid-19. Ce le-a spus colegilor înainte de imunizare

Ultima oră. Asistent medical, mort la scurt timp după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid-19. Ce le-a spus colegilor înainte de imunizare
Gheorghe Leca, mort după vaccinare

Vești triste în această dimineață, după ce un asistent medical UPU de la Piatra Neamț a pierdut miercuri seară lupta cu viața. Din păcate, bărbatul se vaccinase împotriva Covid-19 o lună înainte, iar ulterior starea de sănătate a acestuia s-a agravat.

Ce simptome avea în momentul vaccinării

Gheorghe Leca s-a vaccinat împotriva Covid-19 pe data de 5 ianuarie, deși bărbatul prezenta o tuse care ar fi putut să ridice un semn de întrebare legat de un posibil simptom Covid-19. Bărbatul le-a spus colegilor de această tuse, dar medicul a considerat că ar putea fi o tuse specifică unei viroze de sezon, fapt pentru care și-a dat acceptul pentru vaccin.

Pe 17 ianuarie, la 12 zile după vaccin, asistentul UPU a fost testat pozitiv cu Covid-19, iar de atunci, acesta s-a simțit din ce în ce mai rău. Din cauza stării generale proaste, Gheorghe Leca a fost transferat la un spital din Cluj Napoca pentru a fi tratat și monitorizat adecvat. Acolo au descoperit că plămânii bărbatului erau grav afectați, iar zilele îi erau numărate.

Din păcate, ieri seară, asistentul a pierdut lupta cu viața, lăsând în urma sa o durere infinită. Vestea tristă a morții sale a fost confirmată de o persoană apropiată a asistentului care și-a exprimat regretele față de pierderea suferită.

”A fost un om minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Îmi este greu să găsesc cuvintele potrivite acum când am aflat că o ființă atât de dragă nouă și un coleg minunat a plecat pentru totdeauna. O lumânare aprinsă şi gândurile mele sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a transmis Gabriela Chitosca.

Infirmieră ucisă de noul coronavirus

Tot miercuri seară s-a stins din viață și o infirmieră din Piatra-Neamț, în vârstă de 38 de ani. Femeia lucrase în Secția de Chirurgie a Spitalului Județean și fusese transferată din cauza complicațiilor apărute în urma infecției la Iași. Potrivit primelor informații, decesul infirmierei ar fi survenit în urma unor probleme cardiac mai vechi, deși initial s-a vehiculat că aceasta ar fi fost, de aemenea, vaccinată, potrivit tvneamt.ro.