Dr. Adina Alberts, dezvăluire de ultimă oră despre vaccinul rusesc. Adevărul despre CoviVac

Doctorul Adina Alberts a făcut o dezvăluire despre cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19 rusesc, numit CoviVac. Medicul a comparat acest ser cu cele bazate pe ARN mesager și a explicat pe care îl preferă pentru imunizarea împotriva coronavirusului.

Ce a dezvăluit doctorul Adina Alberts despre vaccinul rusesc CoviVac

Doctorul Adina Alberts a scris pe internet că s-a bucurat mult când a aflat că Rusia a autorizat acest vaccin anti-COVID-19. Medicul a explicat că acesta a fost făcut folosind virusul Sars-Cov-2 în totalitate, dar atenuat, cu capacitatea de a se multiplica inhibată, astfel încât să nu poată produce boala COVID-19.

Ea a precizat că în prezent există doar cinci astfel de vaccinuri anti-COVID-19 obținute prin metoda clasică sau prin tehnologii derivate ale metodei clasice, în toată lumea. Acestea sunt: Sinopharm, China, vaccinul Vero, cu virus inactivat; Sinovac din China, cu virus inactivat, căzut în desuetudine din cauza eficienței reduse, de sub 50%; Bharat Biotech din India, cu virus întreg inactivat, avizat și utilizat pe scară largă în India și din care Brazilia a comandat recent 20 milioane de doze; EpiVacCorona din Rusia, ce utilizează o înlănțuire de proteine denumite peptide, obținute sintetic, copii precize ale celor virale; și CoviVac din Rusia, cu virus întreg inactivat.

Doctorul Adina Alberts, despre beneficiile vaccinul rusesc CoviVac în comparație cu cele ale serurilor bazate pe ARN mesager

De asemenea, doctorul Adina Alberts a prezentat ce beneficii are folosirea vaccinului anti-COVID-19 rusesc CoviVac în comparație cu utilizarea serurilor bazate pe ARN mesager ce se administrează în prezent în România. Primul dintre acestea, potrivit medicului, este faptul că se bazează pe virus în totalitatea sa, motiv pentru care se obține un răspuns imun plurivalent, o protecție ”net superioară” pentru orice mutație a Sars-Cov-2.

”2. Tehnologia prin care s-a obținut CoviVac este una clasică, foarte cunoscută și pentru care există experiență de mai bine de un secol. 3. Riscul de apariție a reacțiilor adverse la distanță, risc incriminat la utilizarea vaccinurilor ARN mesager, este aproape nul. 4. Disponibilitatea noastră, a tuturor, de a ne vaccina cu un produs obținut într-o maniera clasică despre care lumea medicală cunoaște aproape tot, este mult mai mare, astfel că o campanie de vaccinare care s-ar baza și pe administrarea unor astfel de vaccinuri, ar avansa mult mai rapid”, a continuat doctorul Adina Alberts.

Când va intra în circulație vaccinul rusesc CoviVac și cum se administrează

Pe de altă parte, alte persoane sunt mai sceptice în privința acestui vaccin, deoarece Rusia l-a aprobat în urmă cu o săptămână, înainte de a începe studiile clinice la scară largă. Conform prim-ministrului rus Mihail Mişustin, primele 120.000 de doze de CoviVac vor intra în circulație la mijlocul lunii martie.

Vaccinul anti-COVID-19 CoviVac se administrează în două doze, la interval de 14 zile între prima doză și rapel. Serul trebuie să fie transportat şi depozitat la temperaturi normale ale frigiderului, de 2 până la 8 grade Celsius, după cum a explicat vicepremierul Tatiana Golikova încă din luna ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI