26 feb. 2021 | 18:33

Descoperire alarmantă a cercetătorilor din America. Ce se întâmplă cu tulpina covid-19

Știri generale
Descoperire alarmantă a cercetătorilor din America. Ce se întâmplă cu tulpina covid-19
Noi tulpine de SARS-COV2 găsite în New York

Cele mai recente informații din presa americană anunță descoperirea unei noi tulpine de SARS-COV2 în cel mai mare oraș american. New York-ul, cu o populație de peste 8 milioane de locuitori, a fost cel mai afectat de criză. Noile date sunt și mai alaramante, cu cât noua tulpină este și mai agresivă, spun specialiștii.

Noi variante COVID-19 găsite în New York

Pe măsură ce țara se luptă să vaccineze cât mai mulți americani împotriva COVID-19, atât New York, cât și California raportează noi variante de SARS-COV2 care ar putea fi mai contagioase decât tulpina inițială. Conform datelor noua tulpină de SARS-COV2 poate crea probleme de vaccinare.  În New York a fost descoperită o nouă variantă SARS-COV2 care poartă o mutație mai agresivă. Aceasta poate slăbi eficacitatea vaccinurilor COVID-19.

După ce a fost identificată, specialiștii au denumit-o varianta B.1.526. A fost descoperită pentru prima dată în noiembrie, iar acum reprezintă aproximativ una din patru secvențe virale într-o bază de date partajată de oamenii de știință, potrivit New York Times.

Într-o lucrare publicată astăzi de la Universitatea Columbia, autorii au remarcat o creștere constantă a ratei de detectare a cazurilor de noi variante de SARS-COV2. Datele au apărut încă de la sfârșitul lunii decembrie. Acum specialiștii au completat acele date cu cele de la jumătatea lunii februarie. Concluzia este că s-a înregistrat o creștere de 12,3% în ultimele 2 săptămâni.

Au fost detectate cazuri cu noua tulpină SARS-COV2 în New York. Noua tulpină amenință să facă din nou orașul un punct fierbinte de infecție virală. Ei spun că „setul unic de mutații vârfuri poate reprezenta, de asemenea, o provocare antigenică pentru intervențiile actuale”, cum ar fi vaccinurile și terapiile cu anticorpi monoclonali.

Tulpina dominantă de SARS-COV2 în alte 44 de state americane

În California, varianta SARS-COV2 – B.1.427 / B.1429 reprezintă acum peste 50% din cazuri în 44 de state, potrivit Washington Post. Cercetătorii cred că tulpina SARS-COV2 este mai transmisibilă din cauza unei mutații care permite virusului să se lege mai ușor de celulele receptorilor umani.

Niciunul dintre studiile privind variantele emergente din SUA nu este revizuit, astfel încât autorii avertizează că este nevoie de mai multe investigații și că trebuie făcute mai multe secvențieri genetice în toată țara pentru a identifica orice variante noi.

În ciuda noilor variante, infecțiile continuă să scadă în toată țara. Statele Unite au raportat 69.828 de noi infecții cu COVID-19 ieri și 2.284 de decese, potrivit trackerului Johns Hopkins COVID-19. În total, oficialii SUA au înregistrat 28.396.896 de cazuri și 507.803 de decese, conform hărții Johns Hopkins.

Pfizer și Moderna explorează varianta de protecție împotriva noii tulpini

Atât Pfizer, cât și Moderna au anunțat ieri că își testează vaccinurile ARNm împotriva variantelor actuale. În cazul Moderna, compania a livrat un nou vaccin care vizează varianta B1315  către Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

Pfizer și BioNTech spun că testează dacă o a treia doză din vaccinul COVID-19 va declanșa un răspuns imun îmbunătățit împotriva noilor variante. Ei sunt, de asemenea, în discuții cu autoritățile de reglementare despre testarea unui nou vaccin modificat pentru a viza varianta B1351. Moderna a anunțat ieri că a livrat un vaccin împotriva variantei B1351 către NIH.

„Folosind flexibilitatea platformei noastre de ARNm, ne deplasăm rapid pentru a testa actualizările vaccinurilor care abordează variantele emergente ale virusului în clinică”, a declarat ieri într-un comunicat de presă Stephane Bancel, MBA, director executiv al Moderna.

Moderna se angajează să facă cât mai multe actualizări ale vaccinului. Compania speră să demonstreze că dozele de rapel, dacă este necesar, se pot face la intervale mai mici de timp. Acest aspect le va permite să furnizeze mai multe doze pentru comunitatea globală la sfârșitul 2021 și 2022.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cele 4 zodii care vor fi în culmea fericirii după Crăciun. Viața acestor nativi se va schimba radical
Click.ro
Cum au încercat consilierii lui Joe Biden să ascundă declinul mintal al președintelui SUA
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Zodia care va fi fericită întreaga viaţă. Are noroc în iubire și se umple de bani
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Este o victorie imensă pentru Călin Georgescu. Anunțul a venit acum
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
VESTE TRISTĂ din REGATUL BRITANIC! E vorba despre REGELE CHARLES.
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ultimele episoade ale primului sezon Iubire cu parfum de lavandă se văd diseară, de la 20.30, la Antena 1
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro