Donald Trump, decizie oficială! Ce se întâmplă în Irak și în Iran

Donald Trump, decizie oficială! Ce se întâmplă în Irak și în Iran
Donald Trump, decizie de ultim moment pentru Pentagon

Donald Trump a luat acum o nouă decizie! Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat măsurile care vor fi luate în cazul Irakului și al Iranului. Ce declarații face secretarul Apărării în acest sens?

Donald Trump, decizie de ultim moment pentru Pentagon

Președintele Statelor Unite ale Americii a oferit Departamentului Apărării autoritatea de a riposta atacului cu rachete care aveau în vizor o bază militară din Bagdad. Atacul este atribuit unor grupuri islamiste pro-iraniene. Șeful statului a oferit Pentagonului autoritatea atacului care a soldat deja cu moartea a doi militari americani și unul britanic, a susținut secretarul Apărării, citat de Reuters. „Am vorbit cu preşedintele. Mi-a oferit autoritatea de a face ceea ce trebuie, ţinând cont de îndemnurile sale şi dacă va fi cazul”, a declarat Mark Esper.

„Am avut o conversaţie bună” cu preşedintele, a continuat Mark Esper. Întrebat la ce anume se referă avertismentul, Esper a declarat că nu va oferi detalii despre cum va riposta SUA. De asemenea, secretarul Apărării a subliniat că nu dorește să expună nicio ipoteză, întrebat fiind dacă sunt analizate posibile riposte în Iran. „Nu vreau să exclud nicio posibilitate acum, dar pentru moment ne concentrăm pe grupul ori grupurile care au comis acest atac în Irak”, a spus sursa citată.

Trump, undă verde pentru un nou război! Decizia de ultim moment a președintelui Statelor Unite ale Americii pentru Pentagon
Donald Trump, decizie oficială! Ce se întâmplă în Irak și în Iran

Războiul declarațiilor – SUA vs Iran

 „Zilele lor în regiunea noastră sunt numărate, nu pentru că ar întreprinde cineva o acțiune contra lor, ci din cauza faptului că nu sunt bineveniți. Acesta este terorism de stat, este un act de agresiune contra Iranului, echivalează cu un atac armat contra Iranului și vom răspunde”
Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului

„Zarif este un propagandist de primă mână. A fost decizia corectă, am evaluat corect (situația, n.r.). Pentagonul a făcut o treabă excelentă, iar președintele a luat o decizie total legitimă, justificată și în conformitate cu strategia noastră. În cazul în care iranienii fac altă alegere greșită, președintele va răspunde în același mod în care a făcut-o săptămâna trecută: decisiv, serios și care a avertizat Iranul despre constrângerile pe care le vom pune asupra regimului pentru a nu mai pune în pericol viețile americanilor”
Mike Pompeo – secretarul de stat al SUA