Donald Trump, la un pas de infecția cu coronavirus: a avut bolnavi în anturaj, cel puțin unul

Donald Trump, la un pas de infecția cu coronavirus: a avut bolnavi în anturaj, cel puțin unul

Donald Trump a cusut cu ață albă majoritatea declarațiilor despre coronavirus, dar se pare că nu prea mai are cum să se ascundă după deget. Sunt șanse mari ca președintele SUA să fie infectat.

Nu mai puțin de cinci congresmeni republicani au fost expuși în mod direct la o persoană infectată cu coronavirus. Momentan nu se știe dacă s-au și îmbolnăvit, dar au decis să intre în carantină. Din păcate, doi dintre cei cinci au intrat în contact cu Donald Trump și au petrecut foarte mult timp în apropierea președintelui, după posibila infecție.

Mai mult decât atât, Donald Trump a participat la același eveniment la care a fost prezentă persoana confirmată ulterior ca fiind pozitivă cu COVID – 19. Președintele SUA și-a făcut testul de coronavirus, dar îi vor apărea rezultatele în 24 de ore, pe parcursul zilei de azi.

donald trump poluare incalzirea globala

La capitolul conexiuni și legături cu Trump, un membru al Camerei Reprezentanţilor, Matt Gaetz, chiar a călătorit luni la bordul avionului prezidenţial Air Force One, aeronava care l-a adus pe Donald Trump la Washington. Ulterior, el a anunţat că, „în urmă cu 11 zile”, s/a aflat în apropierea unei persoane care între timp a fost depistată pozitiv la coronavirus.

Oamenii au început carantina, în frunte cu Gaetz. Un membru al Camerei Reprezentanţilor, Matt Gaetz, a călătorit luni la bordul avionului prezidenţial Air Force One care l-a adus pe Donald Trump la Washington. Ulterior, el a anunţat că, „în urmă cu 11 zile”, s-a aflat în apropierea unei persoane care, între timp, a fost depistată pozitiv la coronavirus.

Fără echivoc, autoritățile sunt foarte îngrijorate de posibilitatea ca Trump să fie infectat. „Deşi alesul nu prezintă niciun simptom, el a fost testat astăzi şi aşteptăm rezultatele în curând”, a scris echipa sa pe contul lui de Twitter. Donald va rămâne de bunăvoie în carantină până la finalul perioadei recomandate de 14 zile.

Cei doi care au intrat în contact cu Donald Trump au fost expuși la coronavirus în cursul Conferinței Acțiunii Politice a Conservatorilor (CPAC). Evenimentul a avut loc între 26 și 29 februarie, în apropiere de Washington. Trump împreună cu vicepredintele chinezi au fost ac