Donald Trump, pasibil de coronavirus: de ce refuză să se testeze sau să intre în carantină

Donald Trump, pasibil de coronavirus: de ce refuză să se testeze sau să intre în carantină

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, trei persoane din anturajul lui Donald Trump au intrat în carantină pentru prevenirea răspândirii coronavirus. Președintele SUA refuză să ia orice măsură.

De când a preluat poziția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump și-a manifestat de multe ori inconștiența, pe multe subiecte. Pe subiectul coronavirus, s-ar putea totuși ca greșelile pe care le face să fie cele mai periculoase. În contextul vârstei sale avansate, el este într-o grupă de risc foarte mare și, în mod autentic, își riscă viața, atât pe a lui, cât și a celor din apropierea sa.

În contextul în care a participat la o întâlnire a republicanilor cu persoane depistate pozitiv cu Covid-19 și a zburat în Air Force One cu o persoană care a strâns mâna unui bolnav, sunt șanse mari să fie un purtător al virusului. Momentan însă, vorbește de analiză ca de o posibilitate, ceva ce se va întâmpla la un moment, nu de un plan concret.

donald trump coronavirus

Complet ignorant la faptul că un bolnav de coronavirus nu prezintă simptome până la 14 zile de la infectare, Trump insistă pe faptul că se simte foarte bine.

Chiar și așa, de parcă ne-ar face nouă o favoare, preşedintele american Donald Trump, a dat asigurări că el este dispus să fie testat dacă are coronavirus. A profitat însă de ocazie pentru a spune că medicii nu văd utilitatea analizelor. Presa a speculat că Donald Trump ar trebui să fie testat întrucât politicieni cu care a avut contacte sunt în autoizolare. „Mă simt foarte bine, dar oricum nu ar fi nimic extraordinar să fac un test”, a declarat Donald Trump, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

„Este ceva ce aş fi dispus să fac, dar am vorbit cu medicul de la Casa Albă şi mi-a spus că nu există niciun motiv să fac acest lucru, nu sunt simptome, nu este nimic. Dacă aş avea simptome, aţi fi primii care le-aţi vedea”, le-a spus Donald Trump jurnaliştilor.

În Statele Unite, numărul bolnavilor a depășit pragul de 850 și 27 de persoane sunt decedate din cauza infecțiilor cu coronavirus.