Donald Trump, expulzat de la Casa Albă? Anunț de ultimă oră: ce se întâmplă în America

Donald Trump, expulzat de la Casa Albă? Anunț de ultimă oră: ce se întâmplă în America
Ce se întâmplă acum în Statele Unite

Vineri, un purtător de cuvânt al candidatului la președenția SUA, Joe Biden, a amenințat că Donald Trump va fi „expulzat” de la Casa Albă dacă va refuza să-și recunoască înfrângerea în alegeri, care pare să fie din ce în ce mai aproape, potrivit AFP.

Ce se întâmplă în America. Donald Trump, expulzat de la Casa Albă?

Vineri, Joe Biden se apropia din ce în ce mai mult de Casa Albă, după ce a preluat conducerea în statul Pennsylvania. Cu toate acestea, Donald Trump pare hotărât să conteste verdictul urnelor, joi acuzând din nou fraudarea alegerilor, fără a oferi noi elemente care să sprijine afirmațiile sale.

„Americanii vor decide rezultatul acestor alegeri. Iar autoritățile americane sunt capabile să escorteze intrușii din Casa Albă”, a subliniat Andrew Bates, un purtător de cuvânt a lui Joe Biden, potrivit Hotnews.ro.

În caz că cel care i-a fost vicepreședinte lui Barack Obama câștigă statul Pennsylvania, pe 20 ianuarie va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, indiferent de rezultatele voturilor din celelalte state.

Joe Biden le vorbește vineri seară americanilor

Potrivit unui oficial al campaniei sale citat de CNN, candidatul din partea democraților Joe Biden le va vorbi cetățenilor Statelor Unite vineri seară.

Potrivit diverselor proiecții, în acest moment Joe Biden este creditat cu 253-264 de voturi în Colegiul Electoral Federal. Pentru a câștiga alegerile, el are nevoie de 270 de voturi în Colegiu.

Ce se întâmplă cu Donald Trump
Ce se întâmplă cu Donald Trump

Pe cine trebuie să sune Joe Biden după Victorie

Lista telefoanelor pe care Joe Biden trebuie să le dea este una lungă, unele dintre ele chiar de astăzi, în contextul în care se apropie tot mai mult de o victorie. Dar poate cea mai importantă conversație pe care ar trebui să o aibă este cu un adversar politic, este vorba de liderul majorității din Senat, republicanul Mitch McConnell, relatează CNN.

De așteptat este ca această convorbire să aibă loc vineri, iar cel mai probabil, Biden îl va suna pe McConnell, deoarece acest politician republican va avea un rol important în aprobarea membrilor unei viitoare administrații Biden.

Joe Biden și Mitch McConnell se cunosc de mult timp, amândoi fiind senatori de zeci de ani. Aceștia au lucrat bine împreună și au ajuns la înțelegeri bipartizane și în timpul administrației Obama, când Joe Biden era vicepreședinte. „Va avea nevoie de această relație acum mai mult decât oricând”, a declarat un prieten al lui Biden, citat de CNN.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI