Doliu în presa din România. Un jurnalist cunoscut a murit

Doliu în presa din România. Un jurnalist cunoscut a murit
Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán

Doliu în presa din România! Unul din cei mai apreciați jurnaliști din presa scrisă s-a stins recent din viață. Acesta devenise cunoscut pentru stilul său acid în care scria articole. Despre cine este vorba?

Doliu în presa din România: un jurnalist apreciat a murit

Un jurnalist cunoscut și apreciat de mulți s-a stins recent din viață. Concret, este vorba despre Valentin Boeru. Cel din urmă a lucrat la ziarul Național din 2011 și era unul din cei mai apreciați ziariști de presă scrisă.

Semna editoriale la ziarul Național și era cunoscut pentru stilul critic și acid în care scria. Valentin Boeru a început să iubească acest domeniu în luna martie a lui 1990, moment în care era angajat la săptămânalul Expres, ulterior continunându-și activitate la săptămâna lui Cațavencu.

Acesta a fost redactor-șef adjunct la revista Baricada, prima publicație de opoziție din România, iar mai apoi a fost redactor-șef adjunct la Viitorul Românesc și șef Investigații-Reporteri special la Zig Zag.

Jurnalistul a ocupat același post la cotodianul Realitatea românească și din februarie 2011 a fost senior editor la cotidianul Național. Valentin Boeru și-a continuat parcursul la Tele 7 ABC ca reporter, ulterior fiind director de programe la Pro TV Deva și producător general la postul Național TV. În ultimul timp a fost cunoscut ca un jurnalist anti-vaccin. 

”Mult prea repede, la 65 de ani, ziaristul Valentin Boeru a plecat. Vali avea mereu cuvintele la el într-o presă care trăiește din poze sub care pune „no comment”. Vali ne-a fost un coleg și un prieten în urma căruia rămân pagini pline, suculente, savuroase.

Vali scria frumos și când critica. Vali ne va lipsi, deja ne lipsește, dar va fi mereu printre noi cu textele lui. Îți mulțumim pentru tot, Vali Boeru!”, a transmis echipa ziarului Național unde jurnalistul și-a petrecut ultimii ani.

Ultimul editorial

„Eu nu cedez. Exact ca la Mărășești, Mărăști și Oituz. Indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România!

Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conștiințe și conform propriei evaluări și discernământ.” Așa țipa Orban la microfon, să știe tot poporul. El este eroul de la Cotul Donului, de la Oarba de Mureș și de la alte coturi și oarbe.

„Îmi doresc un PNL în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa! Așa să îmi ajute Dumnezeu.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI