Doliu în lumea teatrului din România! Anca Verești, fosta soție a actorului Victor Rebengiuc, s-a stins din viață

Doliu în lumea teatrului din România! Anca Verești, fosta soție a actorului Victor Rebengiuc, s-a stins din viață
A murit Anca Veresti, prima sotie a actorului Victor Rebengiuc

Scena teatrului românesc a mai pierdut încă o stea. Anca Verești, fosta soție a marelui actor Victor Rebengiuc, a decedat la venerabilă vârstă de 89 de ani. Anunțul a fost făcut public pe rețelele sociale. Cine a fost, de fapt, Anca Verești și ce mesaj emoționant au transmis cei de la UNITER în memoria actriței.

A murit fosta soție a lui Victor Rebengiuc

Scena teatrului autohton plânge moartea Ancăi Verești. Actrița a încetat din viață în data de miercuri, 8 februarie, la vârsta de 89 de ani. Artista teatrului românesc a fost căsătorită timp de cinci ani cu Victor Rebengiuc.

Anunțul trist a fost făcut printr-o postare pe pagina oficială de Facebook și site-ul oficial al Uniunii Teatrale din România. UNITER a descris-o pe fosta soție a lui Victor Rebengiuc precum „o prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut”.

„IN MEMORIAM ANCA VEREȘTI (12 august 1933 – 8 februarie 2022)
UNITER află cu tristețe că actrița ANCA VEREȘTI ne-a părăsit. O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREȘTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil.

Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei „Artistii pentru artiști”, în fiecare an donând celor aflați în nevoie. Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București. Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru.

Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraundoux, Viola în „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, Natașa în „Război și pace”, după Lev Tolstoi.

Alte spectacole în care a jucat: „Soțul ideal” de Oscar Wilde, „Mamouret” de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos” de I.B.Prinstley. Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!

Victor Rebengiuc, mesaj de condoleanțe pentru familia primei sale soții

Vestea că prima lui soție a murit l-a emoționat pe marele actor. Victor Rebengiuc a postat un mesaj de condoleanțe pe rețelele sociale.

„Astăzi, de dimineață ,ANCA VERESTI a părăsit această lume. Să o odihnească Dumnezeu”, a scris Victor Rebengiuc în mediul online.

Regretata Anca Verești și Victor Rebengiuc au fost căsătoriți pentru cinci ani de zile, în perioada 1960 – 1965. Cu toate acestea, după ce au divorțat, cei doi actori au dezvoltat o frumoasă relație de prietenie, păstrând legătura în tot acest timp.