Doliu în familia lui Boris Johnson. Mama premierului a murit, a fost diagnosticată cu Parkinson la 40 de ani

Doliu în familia lui Boris Johnson. Mama premierului a murit, a fost diagnosticată cu Parkinson la 40 de ani
Doliu in familia lui Boris Johnson. Mama premierului a murit, a fost diagnosticata cu Parkinson la 40 de ani

Prim-ministrul britanic Boris Johnson deplânge pierderea mamei sale după ce a murit „brusc și pașnic” la 79 de ani. Charlotte Johnson Wahl, pictor, a decedat, luni, 13 septembrie, la Spitalul St Mary din Paddington. Suferea de Parkinson de foarte mulți ani.

Mama lui Boris Johnson a murit. Curg mesaje de condoleanțe

Descrisă ca „autoritatea supremă” din familia Johnson, mama premierului britanic a murit într-un spital londonez, a anunțat familia.

Liderul laburist Sir Keir Starmer a fost printre primii politicieni care și-au prezentat condoleanțele.

„Îmi pare foarte rău de pierderea prim-ministrului. Condoleanțele mele față de el și familia sa”, a scris acesta pe Twitter.

Deputatul conservator Conor Burns a scris, la rândul său, un mesaj dedicat mamei lui Boris Johnson.

„Este atât de trist să aud despre moartea mamei lui Boris Johnson. Gândurile și rugăciunile sunt cu el și cu întreaga familie Johnson”, a precizat Burns.

Co-președintele Partidului Conservator, Amanda Milling, a scris, luni seară, pe Twitter:

„Ne gândim la Boris Johnson și la familia sa în această seară. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu tine”.

Premierul britanic a avut doar cuvinte de laudă la adresa mamei sale

În timpul unui interviu din 2008, Charlotte Johnson Wahl a declarat:

„Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deși trebuie să merg des la spital. Încă reușesc să pictez, deși brațul meu va face brusc o mișcare care este complet neintenționată și care aproape mă face să plâng”.

În 2019, la prima conferință a partidului conservator al lui Johnson ca prim-ministru, politicianul a vorbit foarte frumos despre mama lui. Potrivit spuselor sale, Charlotte Johnson Wahl l-a învățat să creadă în „valoarea egalității între toate ființe umane de pe planetă”.

Cine a fost Charlotte Johnson Wahl

Charlotte a fost fiica lui Sir James Fawcett, fost președinte al Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în anii 1970. Mama lui Boris Johnson a studiat limba engleză la Universitatea Oxford, dar și-a întrerupt studiile pentru a călători în SUA alături de Stanley Johnson, cu care s-a căsătorit în 1963. S-a întors apoi în Anglia, pentru a-și lua diploma.

De ce i-a pus numele de Boris. Puțină lume știe asta

De profesie pictor, Charlotte Johnson Wahl a povestit presei britanice de ce a ales să-l numească Boris pe unul dintre cei patru copii ai săi.

„Când eram însărcinată în trei luni, am călătorit în Mexico City cu autobuzul. A fost foarte incomod, eram disperată. La un moment dat, un bărbat numit Boris Litwin, m-a tras deoparte și mi-a spus: „Nu poți călători înapoi așa, iată două bilete de avion de primă clasă. Am fost atât de recunoscătoare, încât am spus că îmi voi boteza copilul Boris”, a povestit ea.

Totuși, aceasta s-a răzgândit și i-a pus numele Alexander Boris.

„Prietenii lui i-au descoperit numele străin și toată lumea a început să-l numească Boris, chiar și profesorii. Dar toți cei care îl cunosc din copilărie îi spun Alexandru”, a mai dezvăluit mama lui Boris Johnson.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI