Vladimir Putin, în doliu. Un om apropiat lui a murit în timpul unui exercițiu VIDEO

Vladimir Putin, în doliu. Un om apropiat lui a murit în timpul unui exercițiu VIDEO
Vladimir Putin vădit îndurerat la funerarii

Ministrul rus pentru Situații de Urgență a murit în timpul unui exercițiu de antrenament în orașul Norilsk. Informațiile furnizate de oficialii de la Kremlin spun că ar fi sărit de pe o stâncă într-o încercare de salvare a unui cameraman. Yevgeny Zinichev, era unul din apropiații liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Acesta din urmă a participat astăzi la funerariile lui Yevgeny Zinichev.

Yevgeny Zinichev, dela bodyguard, la ministru

Yevgeny Zinichev a fost membru al influentului consiliu de securitate și ministru pentru situații de urgență din 2018. Zinichev, fost bodyguard și asistent personal al lui Vladimir Putin, a fost anterior în Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Ulterior a fost numit guvernator al regiunii Kaliningrad înainte de a fi numit la conducerea ministerului pentru situații de urgență. Yevgeny Zinichev era un fost ofițer KGB care fusese aproape de Putin de la mijlocul anilor 2000. Fostul bodyguar al președintelui nu a avut o carieră politică până când a fost ridicat de Putin la rolul de guvernator regional în 2016.

Circumstanțele morții lui Yevgeny Zinichev anchetate de autorități

Circumstanțele exacte ale morții sale rămân neclare. Șeful rețelei de televiziune ruse RT a declarat că Zinichev a murit încercând să salveze viața unui operator cameraman care a căzut de pe o stâncă în timpul vizitei de lucru.

„[Zinichev] și un cameraman stăteau aproape de marginea unei stânci. Cameramanul a alunecat și a căzut în apă. Au existat mai mulți spectatori. Nimeni nu a avut timp să-și dea seama ce s-a întâmplat înainte ca Zinichev să se scufunde în apă după ce persoana care a căzut s-a lovit de o piatră.”, a declarat Margarita Simonyan, șefa RT, conform TheGuardian.

De asemenea, cameramanul ar fi murit. Ministerul situațiilor de urgență l-a identificat ca fiind Alexander Melnik, un cunoscut regizor rus de film. El a lucrat în mod regulat cu ministerul, a informat presa de stat. Accidentul a avut loc în timp ce echipa filma un videoclip, au mai spus surse neoficiale pentru RBC.

Vladimir Putin vădit îndurerat la funerariile lui Zinichev

Președintele Vladimir Putin, vădit afectat de moartea fostului său bodyguard,  și-a oferit condoleanțele profunde pentru tragica moarte a lui Yevgeny Zinichev.

„Au împărtășit mulți ani de muncă în comun și este o pierdere imensă. Președintele a trimis o telegramă pentru a-și prezenta condoleanțele familiei și prietenilor ministrului.”a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru agenția de știri Interfax.

La înmormântarea lui Yevgeny Zinichev au mai participat fostul prim-ministru rus Dmitri Medvedev și actualul prim-ministru, Mihail Mishustin.

Urmăriți Playtech.ro și pe