Familia lui Ivan Patzaichin, încă o lovitură după moartea legendei. Ce se întâmplă cu renta viageră pe care o primea

Familia lui Ivan Patzaichin, încă o lovitură după moartea legendei. Ce se întâmplă cu renta viageră pe care o primea
Familia lui Ivan Patzaichin, încă o lovitură după moartea legendei.

Familia lui Ivan Patzaichin a mai primit o lovitură după moartea legendarului canoist. Este vorba despre renta viageră pe care o primea. Iată ce se întâmplă cu aceasta, după moartea sportivului.

Familia lui Ivan Patzaichin, încă o lovitură după moartea legendei

Familia lui Patzaichini nu va mai beneficia de această rentă viageră a sportivului, după moartea sa, aceasta acordându-se numai pe durata vieții sale.

După moartea lui Ivan Patzaichin, familia sportivului nu va mai beneficia de renta viageră a sportivului, care se acordă doar pe durata vieții acestuia. Astfel, familia lui Ivan Patzaichin nu va primi nici un ban din partea statului român, după moartea acestuia, anunță wowbiz.ro.

După ce s-a retras din activitate, marele campion a încasat lunar o rentă viageră, dar aceasta va înceta după moartea lui. Însă în alte țări precum Ungaria, familiile marilor campioni încasează o pensie de urmaș de aproximativ 50% din suma pe care o primea sportivul.

Ultima rentă viageră pe care a încasat-o Ivan Patzaichin a fost cea din luna iulie, în valoare de 16.635 de lei. Pe lângă pensia și renta viageră, Ivan Patzaichin avea și câteva afaceri. Acesta avea propriul brand de haine care îi purta numele, dar afacerea a mers cam prost în ultimul an, înregistrându-se o pierdere de 4.000 de lei și datorii totale de peste 450.000 de lei.

De asemenea, firma Rowmania SRL, care aparținea lui Patzaichin, apare asociată și la localul Ivan Pescar Scrumbia Bar, cu două restaurante deschise, în Tulcea și București. Dar și acesta afacere a înregistrat o pierdere de aproape 90.000 de lei în anul pandemiei, la o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei (cu 2 milioane mai mică decât în urmă cu doi ani).

Se va realiza Muzeul Patzaichin

Ivan Patzaichin spunea în anul 2011 că pensia de la stat i-a scăzut de la 2700 lei la 1700 lei brut. Ivan Patzaichin a fost antrenor emerit cu grad de general și a absolvit două facultăți.

Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a murit duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, la Spitalul Elias din București, după ce s-a luptat cu cancerul pulmonar.

Ivan Patzaichin, legendarul sportiv, a fost înmormântat pe 7 septembrie 2021, la cimitirul Bellu din București. Însă pe locul casei părinteşti a lui Ivan Patzaichin o să fie ridicat muzeul, în satul Mila 23.

”Ivan iubea conceptul de turism lent, care presupunea respectul faţă de natură şi folosirea doar a mijloacelor de locomoţie prietenoase cu natura: bicicleta sau barca cu vâsle.

Totul s-a schimbat şi am venit cu proiectul atât de drag lui, cel al Muzeului Patzaichin, pe terenul pe care acum se află casa părintească în ruină. El a participat la naşterea şi creşterea acestei iniţiative, dar acum a rămas ca noi s-o punem în aplicare”, a dezvăluit Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin, pentru Click!.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI