10 mart. 2021 | 13:22

DNA anihilează o rețea amplă de înmatriculări și permise auto, la Suceava. Ce se întâmpla la RAR

Știri generale
DNA anihilează o rețea amplă de înmatriculări și permise auto, la Suceava. Ce se întâmpla la RAR
DNA anihilează o rețea amplă de înmatriculări și permise auto, la Suceava

Doi intermediari ce se „ocupau” de mașini la RAR au fost reținuți de DNA. În urma investigațiilor, banii ajungeau la cel puțin un inginer RAR. Seria de puneri sub acuzare a persoanelor ce sunt implicate în dosarul de corupție de pe filiera permise auto și înmatriculări continuă.

DNA, investigații la RAR

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, au reținut doi bărbați, unul din Fălticeni, iar altui din Ipotești. Cei doi intermediau trecerea autovehiculelor pe la Registrul Auto Român cu defecțiuni tehnice și peste rând. De asemenea, este menționat și un inginer RAR la care ajungeau banii și șpăgile pentru ca mașinile să treacă de inspecție. Deocamdată, inginerul de la Registrul Auto Român nu este pus sub acuzare, însă este vorba, probabil, doar de o chestiune de timp.

Inculpatul din Fălticeni, C.E, a fost reținut de către polițiști în data de 9 martie 2021. El este cercetat pentru două instigări la dare de mită și 13 infracțiuni de trafic de influență. Acesta ar fi primit, de la diferiți posesori de autoturisme, sume de bani pentru ca mașinile să treacă inspecția. Totul s-a întâmplat la diferite intervale, în anii 2017, 2018 și pe 27 august 2020. În acest timp, acesta ar fi pretins și primit de la 13 posesori de autovehicule diverse sume de bani. În total, suma ar fi de 1.050 de euro și 5.850 de lei. În schimb, acesta promitea că le va facilita omologarea și înmatricularea rapidă. Toate acestea fără programare, și chiar dacă mașina nu îndeplinea condițiile tehnice.

Banii ajungeau la un inginer RAR

Procurorii DNA au dat ca și exemplu un caz din august 2019. Atunci inculpatul C.E. a determinat o persoană să-i remită banii unui inginer de la RAR. Acesta, în continuare, a omologat un autoturism ce avea anvelopele neconforme. Într-un alt caz, din 2018, inculpatul C.E. a ajutat o persoană în omologarea unui Mercedes Sprinter, cu toate că avea defecțiuni la motor și alte neconformități. În acest caz, inculpatul i-a intermediat legătura cu cu inginer RAR Suceava care i-a verificat mașina.

Cel de-al doilea inculpat, S.M.C. este angajat ca și agent de pază la o firmă de pază și securitate ce își desfășoară activitatea la sediul RAR din Suceava. Acesta este pus sub acuzare pentru complicitate la luare de mită, trafic de influență și complicitate la trafic de influență. El facilita omologarea rapidă, tot pentru un angajat de la RAR. De asemenea, angajatul firmei de pază a fost implicat și în alt caz. Acesta a pretins de la un investigator sub acoperire autorizat suma de 150 de euro și 50 de lei. În schimb, îi va oferi o programare peste rând la RAR. În noiembrie 2018, a primit suma de 800 de lei de la investigator. Din anchetă rezultă că paznicul a primit 100 de lei, iar funcționarul RAR 700 de lei. În cazul ambilor inculpați, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore. Miercuri, 10 martie, procurorii DNA vor solicita emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru ambii inculpați.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro