UPDATE Parchetul cere arestarea lui Mario Iorgulescu, chiar dacă acesta nu este în țară. Unde s-ar afla acum inculpatul

Parchetul cere arestarea lui Mario Iorgulescu, chiar dacă acesta nu este în țară. Unde s-ar afla acum inculpatul

Noi informații despre cazul lui Mario Iorgulescu, fiul liderului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu. Se pare că parchetul Capitalei cere arestarea in lipsa a lui Mario Iorgulescu in dosarul accidentului mortal.

UPDATE: Potrivit Mediafax, magistraţii Tribunalului Bucureşti au stabilit judecarea cererii de arestare preventivă în lipsă, pe numele lui Mario Iorgulescu, pentru data de 3 amrtie. Vă reamintim că fiul lui Gino Iorgulescu este acuzat de omor și conducere sub influența alcoolului și a substanțelor stupefiante.  Potrivit informațiilor Impact, acesta s-ar afla la Geneva, fiind foarte bine îngrijit de o asistentă care îi stă la dispoziție 24 de ore din 24.

Parchetul cere arestarea lui Mario Iorgulescu, chiar dacă acesta nu este în țară

Potrivit ultimelor informații, parchetul cere arestarea lui Mario Iorgulescu în lipsa sa. Potrivit Impact.ro, care îl citează pe avocatul său, Dragoș Pârgaru, acesta s-ar recupera la un spital de stat din Italia. Evoluția stării de sănătate a fost însă ținută departe de ochii presei.

Reamintim că Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare de către procurori pentru uciderea din culpă a tânărului Dani Vicol, care a murit în urma accidentului în care a fost implicat. Chiar dacă inițial s-a spus despre Mario Iorgulescu că s-ar afla într-o clinică privată din Italia, s-a aflat ulterior că nu este acolo, iar avocatul său susține că acesta se recuperează la un spital de stat din Italia.

Comunicatul compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis și un comunicat, cu privire la cererea parchetului de a-l aresta pe Mario Iorgulescu.

”La data de 19.09.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În aceeaşi zi, organele de urmărire penală s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor, însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale (…). se arată în comunicat.

Ce scrie în comunicatul procurorilor

”Prin ordonanța din data de 20.12.2019 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională”, se mai arată în comunicat.

”Precizăm că la data de 17.02.2020 a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană este o etapă a  procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie!”, mai spune comunicatul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI