Directorul Moderna, despre finalul pandemiei de covid. Când apare vaccinul pentru tulpina delta

Directorul Moderna, despre finalul pandemiei de covid. Când apare vaccinul pentru tulpina delta
Când o să fie disponibil vaccinul pentru tulpina Delta. Directorul Moderna a făcut anunțul

Directorul grupului farmaceutic american Moderna, Stephane Bancel, a venit cu vești bune, explicând când o să apară vaccinul pentru imunizarea împotriva variantei Delta și oferind, în același timp, informații despre momentul în care o să se termine pandemia de coronavirus.

Directorul Moderna, un nou anunț important. Când crede că pandemia de coronavirus o să ajungă la final

Stephane Bancel crede că pandemia o să ajungă la final chiar peste un an, în funcție de aprovizionarea de vaccinuri la nivel mondial. Acesta a explicat că ar trebui să fie destule doze de vaccin anti-Covid-19 disponibile în respectiva perioadă, încât toată populația să se imunizeze.

„Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor, astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi.

De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile, dacă va fi nevoie.”, a transmis directorul Moderna pentru publicația elvețiană Neue Zuercher Zeitung.

Stephane Bancel, despre tulpina Delta: ‘Riști să te îmbolnăvești și posibil chiar să ajungi la spital’

De asemenea, acesta a explicat că tulpina Delta este periculoasă și contagioasă, astfel că s-ar putea să se extindă la fel ca o gripă. Directorul Moderna consideră că persoanele care se vaccinează nu o să aibă probleme în sezonul răcoros.

„Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe.

Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital.”, a adăugat şeful Moderna.

Când o să fie disponibil vaccinul împotriva tulpinei Delta, de fapt

De asemenea, directorul Moderna crede că persoanele care s-au vaccinat anul trecut o să aibă nevoie de o nouă doză, așa că guvernele ar trebui să adopte această măsură. Compoziția vaccinului o să rămână la fel ca în toamna anului trecut, ținând cont că nu a existat destul timp pentru a fi modificată.

Mai mult, Stephane Bancel a dezvăluit că Moderna se concentrează pe vaccinul împotriva tulpinei Delta, ce ar putea să fie disponibil începând cu 2022.

„În prezent, testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022.

Testăm, de asemenea, o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care potrivit cercetărilor este posibilă.”, a mai spus Stephane Bancel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI