15 ian. 2021 | 09:10

Directorul companiei Moderna, declarații șocante la scurt timp după apariția vaccinului: „Va trebui să trăim cu SARS-COV-2 pentru totdeauna”

Sănătate
Directorul companiei Moderna, declarații șocante la scurt timp după apariția vaccinului: „Va trebui să trăim cu SARS-COV-2 pentru totdeauna”
CEO-ul Moderna, previziuni îngrozitoare despre COVID-19

Stefan Bancel, CEO-ul companiei producătoare a vaccinului anti-Covid-19, Moderna, a făcut declarații pe care nimeni nu se aștepta să le audă vreodată. În ciuda faptului că întreaga lume speră ca pandemia să dispară odată cu vaccinarea în masă a populației, directorul uneia dintre companiile producătoare de vaccin spulberă orice șansă.

Ce spun experții în sănătate

În urma studiilor realizate de medici infecționiști și experții în sănătate s-a demonstrat că există posibilitatea ca acest virus nemilos să nu mai dispară niciodată din viețile noastre, astfel că noul coronavirus să devină endemic, ceea ce presupune că va exista întotdeauna printre noi, dar în cantități mai mici.

Directorul executiv al companiei Moderna a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe, că acest virus care a copleșit spitalele și a adus economiile lumii într-un punct mort nu va dispărea.

„Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna. SARS-CoV-2 nu va dispărea”, a declarat Stephane Bancel, subliniind faptul că este imperios necesară monitorizarea virusului și a noilor tulpini apărute, potrivit CNBC.

De asemenea, reprezentații firmei Pfizer au declarat cu câteva zile în urmă că vaccinul produs alături de BioNTech are eficiență excelentă atât împotriva noului coronavirus, cât și împotriva noilor tulpini apărute în Marea Britania, Africa, dar și Japonia

Vaccinul Moderna a primit autorizație de folosire de către Food and Drug Administration pentru a fi utilizat în SUA persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Cu privire la folosirea vaccinului în rândul copiilor există încă studii care urmează a determina dacă se va putea utiliza, sistemul imunitar al celor mici fiind diferit de cel al adulților.

Vaccinul Moderna a ajuns în România

În cursul zilei de miercuri, România a primit prima transă de 14.000 de doze de vaccin Moderna. Acesta se va administra în două doze, la un interval de 28 de zile, persoanelor de peste 18 ani.

În acest moment, medicii nu știu exact care dintre cele două vaccinuri existente oferă o imunitate mai îndelungată, însă eficiența celor două este de peste 95%.

”Ne bazăm pe medicina cu dovezi. Este important să luăm în calcul datele actuale. La acest moment nu putem să avansăm durate pentru care nu avem încă o acoperire din punct de vedere științific.

Datele nu prezintă o durată validată de protecție pe care ne-o oferă, indiferent de tipul de vaccin de care vorbim”, a dezvăluit medicul Valeriu Gheorghiță.

Cu privire la cele două vaccinuri existente în centrele de vaccinare, medicul coordonator a explicat că decizia vaccinării cu un anumit tip de vaccin va fi luată de cătrele cadrele medicale specializate.

Dacă un cetățean insistă să fie vaccinat cu un anume vaccin, Valeriu Gheorghiță nu exclude această variantă.

„Dacă o persoană realmente insistă să primească un anumit tip de vaccin și este disponibil la centrul de vaccinare, sunt convins că se va efectua acest lucru”, a transmis acesta.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Capital.ro
Orașul în care se va deschide cel mai mare obiectiv industrial din România. Investiția se ridică la 1,4 miliarde de euro
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro