Directorul companiei Moderna, declarații șocante la scurt timp după apariția vaccinului: „Va trebui să trăim cu SARS-COV-2 pentru totdeauna”

Directorul companiei Moderna, declarații șocante la scurt timp după apariția vaccinului: „Va trebui să trăim cu SARS-COV-2 pentru totdeauna”
CEO-ul Moderna, previziuni îngrozitoare despre COVID-19

Stefan Bancel, CEO-ul companiei producătoare a vaccinului anti-Covid-19, Moderna, a făcut declarații pe care nimeni nu se aștepta să le audă vreodată. În ciuda faptului că întreaga lume speră ca pandemia să dispară odată cu vaccinarea în masă a populației, directorul uneia dintre companiile producătoare de vaccin spulberă orice șansă.

Ce spun experții în sănătate

În urma studiilor realizate de medici infecționiști și experții în sănătate s-a demonstrat că există posibilitatea ca acest virus nemilos să nu mai dispară niciodată din viețile noastre, astfel că noul coronavirus să devină endemic, ceea ce presupune că va exista întotdeauna printre noi, dar în cantități mai mici.

Directorul executiv al companiei Moderna a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe, că acest virus care a copleșit spitalele și a adus economiile lumii într-un punct mort nu va dispărea.

„Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna. SARS-CoV-2 nu va dispărea”, a declarat Stephane Bancel, subliniind faptul că este imperios necesară monitorizarea virusului și a noilor tulpini apărute, potrivit CNBC.

De asemenea, reprezentații firmei Pfizer au declarat cu câteva zile în urmă că vaccinul produs alături de BioNTech are eficiență excelentă atât împotriva noului coronavirus, cât și împotriva noilor tulpini apărute în Marea Britania, Africa, dar și Japonia

Vaccinul Moderna a primit autorizație de folosire de către Food and Drug Administration pentru a fi utilizat în SUA persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Cu privire la folosirea vaccinului în rândul copiilor există încă studii care urmează a determina dacă se va putea utiliza, sistemul imunitar al celor mici fiind diferit de cel al adulților.

Vaccinul Moderna a ajuns în România

În cursul zilei de miercuri, România a primit prima transă de 14.000 de doze de vaccin Moderna. Acesta se va administra în două doze, la un interval de 28 de zile, persoanelor de peste 18 ani.

În acest moment, medicii nu știu exact care dintre cele două vaccinuri existente oferă o imunitate mai îndelungată, însă eficiența celor două este de peste 95%.

”Ne bazăm pe medicina cu dovezi. Este important să luăm în calcul datele actuale. La acest moment nu putem să avansăm durate pentru care nu avem încă o acoperire din punct de vedere științific.

Datele nu prezintă o durată validată de protecție pe care ne-o oferă, indiferent de tipul de vaccin de care vorbim”, a dezvăluit medicul Valeriu Gheorghiță.

Cu privire la cele două vaccinuri existente în centrele de vaccinare, medicul coordonator a explicat că decizia vaccinării cu un anumit tip de vaccin va fi luată de cătrele cadrele medicale specializate.

Dacă un cetățean insistă să fie vaccinat cu un anume vaccin, Valeriu Gheorghiță nu exclude această variantă.

„Dacă o persoană realmente insistă să primească un anumit tip de vaccin și este disponibil la centrul de vaccinare, sunt convins că se va efectua acest lucru”, a transmis acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI