Când vine vorba de mâncăruri tradiționale, cârnații se numără printre cele mai îndrăgite. De regulă, românii optează pentru cumpărarea cârnaților direct din supermaketuri precum Mega Image, Lidl sau Kaufland. Însă, foarte puțini știu din ce sunt făcuți aceștia.
Site-ul Kaufland a dezvăluit ingredinetele pe care le conțin îndrăgiții cârnați cruzi. Potrivit informațiilor furnizate de site, aceștia conțin monozaharide sau dizaharide, care ajută la o acidificare rapidă a amestecului de carne.
În compoziția de carne, producătorii mai aduagă și lactobacilii care nu sunt deja prezenți în flora naturală a cârnaților cruzi. La rândul lor, acești ajută la scăderea valorii pH-ului. Odată scăzut pH-ul, compoziția se leagă mai repede.
Citește și: Ce conțin cârnații sticks din magazinele Lidl România, de fapt. Îi vei mai cumpăra de acum?
Foarte mulți am fi tentați să credem că aceștia reprezintă un fel tradițional românesc. Însă, aceștia au fost descoperiți de către cei din Egipt, Siria și China. Mai mult, în Grecia Antică romanii erau cunoscuți pentru prepararea acestui preprat. Rețeta acestora s-a răspândit în toată Europa.
Citește și: Ce conţin cârnaţii din Lidl, Carrefour, Kaufland sau Penny. Te vei gândi de două ori înainte să îi cumperi
Tot de pe site-ul gigantului supermarket aflăm și cum se prepară cârnații. Carnea este condimentată cu sare de masă sau sare cu nitriți. În momentul în care carne stă la maturat, zahărul propriu al cărnii sau cel adăugat este transformat în acid lactic sau în compuși aromatici eficienți.
Prin uscarea acestora se crează un gel proteic, care este important pentru rezistența la tăiere a cârnaților. În plus, dacă vrem să ne bucurăm de aceștia timp de mai mult timp, este necesar să-i ținem la rece. De regulă, aceștia se consumă alături de o garnitură pentru pâine. De asemenea, o parte din oameni optează pentru includerea acestora pe un platou rece.
Cei care vor să realizeze un platou rece, pot opta pentru mai multe tipuri de cârnați cruzi. Printre acestea se numără:
La acestea se adaugă și Mettwurst, care este un compus din carne de vită și de porc.Printre cele mai cunoscute tipuri de mettwurst se numără mettwurst cu șuncă, mettwurst tare, Holsteiner Mettwurst, precum și Pommersche Mettwurst.
Citește și: Secretul celor mai delicioși cârnați de mangaliță. Ingredientul special care le dă un gust deosebit