Din ce făcea Romică Țociu bani, înainte să ajungă celebru. A povestit fără nicio jenă

Din ce făcea Romică Țociu bani, înainte să ajungă celebru. A povestit fără nicio jenă
Din ce făcea Romică Țociu bani, înainte să ajungă celebru

Din ce făcea Romică Țociu bani înainte să ajungă celebru. Actorul a povestit cum a făcut primii bani. Romică Țociu a descoperit însă dragostea pentru scenă de timpuriu, iar faptul că a putea să practice această meserie și să fie pe scenă cu nume mari ale scenei, precum Draga Olteanu- Matei Dem Rădulescu și Jean Constantin a însemnat pentru el că „l-a iubit Dumnezeu”.

Din ce făcea Romică Țociu bani, înainte să ajungă celebru

Romică Țociu este cunoscut în toată țara, însă puțini știu cum și-a câștigat primii bani. El a încercat multe activități, până să ajungă să facă o carieră în actorie.

„Primii bani i-am câștigat lucrând la mare. Vara plecam pe litoral şi vindeam gogoşi sau sucuri pe plajă. Am făcut parte şi din brigăzile artistice ale momentului. În clasa a 12-a, la proiectul de final, pe care trebuia să îl scrii tehnic, eu am reuşit să îl scriu cu mâna liberă. Le scriam colegilor din armată felicitări şi tot felul de texte… Am făcut de toate, crede-mă!”, a spus Romică Țociu pentru viva.ro.

„Cred că m-a iubit Dumnezeu”

Romică Țociu a spus că i-a plăcut dintotdeauna să joace pe scenă.

„Dintotdeauna mi-am dorit asta. Am început la 5 ani, când am furat cutia sertarului noptierei bunicii mele și am ieșit în fața porții cu o cutie și un acordeon și am început să cânt. După asta, am urcat pe scenă la un cinematograf de vară, am spus o poezie și am primit aplauze. În clasa a 12-a am primit rolul bufonului în „A douăsprezecea noapte, după care am început să joc alături de amatori.

Am făcut asta timp de 10 ani, am fost la toate marile festivaluri de umor din țară și am câștigat toate premiile. Am știut dintotdeauna că asta este meseria mea. Unii s-ar bate cu pumnul în piept, spunând că marii actori sunt mentorii lor, dar pentru mine au fost aceia care m-au descoperit la grupul artistic CFR Craiova, pentru că au simțit în mine un mare potențial.

A doua persoană care m-a văzut și m-a ajutat să ajung la Teatrul muzical din Galați a fost Cornel Palade, apoi regizorul Bițu Fălticineanu de la Teatrul Constantin Tănase, pe care nu am să îl uit niciodată, pentru că a făcut un lucru pe care nimeni nu l-a făcut, acela fiind de a mă pune într-un spectacol alături de Draga Olteanu-Matei, unde am jucat timp de 10 ani.

Mai apoi, norocul meu a început să se confirme și să meargă ca uns, fiindcă am reușit să îi cunosc pe marii actori Dem Rădulescu, Jean Constantin, alături de care am lucrat zeci de ani și am fost în nenumărate turnee. Cred că m-a iubit Dumnezeu să primesc această șansă în viață”, a mai declarat Romică Țociu.

Romică Țociu mai are însă o pasiune, în afară de actorie, și anume, gătitul. Artistul gătește ori de câte ori are timp și are și preparate pe care susține că le face magistral: ciorbă de coadă de vită, acrită cu borș, și gulaș.