Rujul nu lipsește din trusa de beauty a unei femei. Pata de culoare pe care o oferă, le face pe multe femei să aibă încredere în ele. Chiar dacă acest produs este unul extrem de popular, foarte puține femei știu din ce este făcut. Află, din rândurile de mai jos, care sunt ingredientele suspecte pe care le conține rujul.
Un profesor a venit în ajutorul femeilor și le-a răspuns la această întrebare. Astfel, Andy Brunning a realizat un infografic prin care arată din ce este făcut rujul. Ingredientele diferă în funcție de culoarea, de strălucirea, dar și de firma care îl produce. Printre ingredientele care le vor face pe românce să se întrebe de două ori înainte de a cumpăra un ruj se numără ceara și insectele.
La baza rujului stau ceara și uleiul de ricin. Din fericire, în cazul rujurilor moderne untura provenită de la rasa canină iese din discuție. Însă, acest lucru nu se întâmplă nici în cazul lanolinei. De asemenea, rujul include și ”rămășițele” unor insecte mici de pe cactuși, care sunt zdobite și fierte în amoniac ori într-o soluție de carbonat de sodiu. Dacă rujul este unul rezistent, cel mai probabil, acesta are în compoziția sa o substanță chimică numită eosin. Prin intermediul ei, rujul își poate schimba culoarea atunci când este aplicat pe buze.
Te-ar putea interesa și: O româncă le-a machiat pe Angelina Jolie și Selena Gomez. Make-up artistul care face furori în străinătate de 20 de ani
Ingredientele rujului diferă și în funcție de culoarea acestuia. Potrivit specialiștilor, rujul este făcut din dioxid de titaniu, un compus care diluează pigmentul roșu. În ultima perioadă, rujul care mărește buzele este la mare căutare. Efectul acestui ruj este dat de capsaicina, o substanță activă prezentă în ardeiul iute. Ea este folosită pentru reacția de inflamare de la nivelul buzelor, cea după care tânjesc femeile care le au subțiri.
De-a lungul timpului, diverse studii au scos la iveală faptul că 32 de branduri de rujuri conțin aluminiu, crom și mangan. Ce-i drept, substanțele sunt prezente în cantități mici și au fost deja testate pe oameni. Din fericire, se pare că nu reprezintă un pericol. Cu toate acestea, este indicat să ținem cont de ingrediente în momentul în care cumpărăm un ruj.
Te-ar putea interesa și: De ce nu ar trebui să folosești niciodată testerele din magazinele de make-up. Ce s-a observat la microscop