Orice doamnă sau domnișoară pasionată de produse de machiaj și cosmetică se interesează amănunțit de calitățile unui produs înainte de a-l cumpăra din magazin. Cu toate acestea, iată motivul pentru care unele persoane nu recomandă să utilizezi testerele de make-up din magazine.
Testarea produselor de machiaj din magazinele de specialitate, înainte de a le achiziționa, pare a fi o idee genială, însă rezultatele nu vor fi întotdeauna printre cele mai favorabile.
Recent, un utilizator de TikTok a realizat un nou experiment într-un magazin Sephora din Statele Unite ale Americii, care i-a făcut pe urmăritorii săi să se gândească de două ori înainte de a-și aplica pe ten produsele desigilate.
Potrivit internautului, fardul de obraz și fardurile de pleoape ar fi fost singurele produse pe suprafața cărora s-ar fi dezvoltat microbi, după ce probele au fost incubate timp de câteva zile, notează jurnaliștii de la Daily Mail.
Cu toate acestea, celelalte produse testate din celebrul magazin de ar fi dezvoltat mai multe bacterii, ce pot provoca infecții cu stafilococ sau alte afecțiuni grave de sănătate.
Experții și make-up artiștii profesioniști au îndemnat consumatorii să evite testerele pe cât posibil, mai ales după ce o femeie din California a dat în judecată brandul Sephora, în anul 2015, susținând că ar fi dezvoltat herpes după ce ar fi folosit un tester de ruj.
Publicația britanică menționată anterior a contactat oficialii de la Sephora, pentru a le oferi dreptul la replică, în contextul scandalului izbucnit în mediul online.
Abonatul de TikTok în cauză a experimentat testerele de machiaj la cererea unuia dintre prietenii săi virtuali. Astfel, acesta a mers în magazin, pentru a încerca mai multe produse din fiecare tip de machiaj, care apoi au fost tapetate în recipiente și incubate timp de câteva zile.
Mostrele de ruj, corector și rimel au ieșit complet curate, în timp ce celălalt grup cu bacterii plin de microbi. Vasele infectate aveau sute de puncte mici și pete de colonii ascunse pe machiajul folosit.
Sephora oferă tampoane și Q-tips consumatorilor care doresc să testeze machiajul din magazin, dar mulți oameni își folosesc degetele sau aplică machiajul direct pe față.
Amira Saskia, un manager de rețele sociale din Londra, a făcut titluri în 2022, când videoclipurile au arătat-o folosind testere publice pentru a se pregăti pentru o ieșire.
Tânăra de 18 ani a fost văzută aplicând machiajul direct pe față, scufundând pensulele înapoi în produsul disponibil publicului.