Digi | RCS-RDS, Orange și restul ar avea o veste proastă pentru români în 2019

Digi | RCS-RDS, Orange și restul ar avea o veste proastă pentru români în 2019

Suprataxarea companiilor de telecomunicații ar putea atrage tarife mai mari la abonamentele de telefonie și internet. Digi | RCS-RDS, Orange, Telekom și Vodafone ar putea să te pună să plătești mai mult din cauza unei decizii a Guvernului.

Digi | RCS-RDS, Telekom și restul operatorilor de telefonie mobilă și internet sunt principalele vizate de Guvern, pentru că li se va cere un impozit mai mare.

Asta înseamnă că vor plăti o taxă de 3% pe cifra de afaceri, față de 0,4% cât e în prezent. Deci, supraimpozitarea va crește de aproape zece ori, dar marii păgubiți s-ar putea să nu fie operatorii, ci tu și noi, ceilalți, care suntem abonați la Digi, Telekom, Vodafone sau Orange.

Digi | RCS-RDS, Orange, Telekom și Vodafone ar putea crește tarifele la abonamente din 2019

Digi Mobil are în prezent cele mai mici tarife la abonamente, dar și cel mai mic număr de abonați. Prin urmare, logica îți spune că RCS-RDS ar putea fi cea mai afectată de creșterea impozitului.

Așa că, din 2019, n-ar trebui să te surprindă dacă vei plăti mai mult pentru abonamentul la telefon. La fel se poate întâmpla și cu abonamentele la internet și televiziune, dar încă nu se știe nimic sigur, pentru că niciun operator nu a făcut vreo declarație oficială în acest sens.

Lovită direct de “taxa din lăcomie”

Momentan, există doar presupuneri, dar este cumva evident că mărirea costurilor companiilor înseamnă tarifarea suplimentară a clienților. Banii trebuie “scoși” cumva, după ce se dă statului mai multe decât ar trebui, iar clienții sunt principala sursă în acest caz.

Până acum, banii colectați din impozitul pe cifra de afaceri trebuiau investiți de ANCOM în proiecte de dezvoltare a industriei telecomunicațiilor. Guvernul se așteaptă însă la o contribuție financiară sporită din partea operatorilor de telecomunicații, ca să grăbească “digitalizarea” statului. Și, desigur, să aibă de unde plăti acele salarii și pensii promise.

Urmăriți Playtech.ro și pe