13 feb. 2023 | 19:31

Diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică. Ce să folosești, de fapt

Sănătate
Diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică. Ce să folosești, de fapt
Diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică. Care este cel mai potrivit instrument pentru tine.

Majoritatea oamenilor folosesc periuța de dinți normală pentru igiena dentară, în ciuda faptului că pe piață există și cea electrică. Vrei să îți cumperi una nouă și nu știi pe care să o alegi? Specialiștii din domeniul stomatologiei explică care sunt diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică. Iată ce trebuie să știi despre cele două instrumente!

Diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică

Atât periuța normală, cât și cea electrică prezintă avantaje și dezavantaje. Unele chestiuni pot să țină de preferințele personale și de aspecte precum vârsta sau starea generală de sănătate. Indiferent ce fel de periuță folosești pentru a întreține igiena dentară, stomatologii recomandă spălarea dinților cel puțin de două ori pe zi, timp de două minute.

Spălarea regulată a danturii este cel mai eficient lucru pe care îl poți face pentru a menține sănătatea orală. Procedând astfel, te asiguri că elimini bacteriile ce conduc la formarea plăcii. Aceasta din urmă poate încuraja apariția cariilor dentare, precum și a bolilor la nivelul gingiilor.

Dacă vrei să cumperi o periuță de dinți potrivită pentru tine, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică, potrivit informațiilor furnizate de specialiștii din domeniul stomatologiei. Iată ce trebuie să știi înainte de a decide ce fel de periuță de dinți să achiziționezi!

Cu toate că periuța electrică se bucură de popularitate în rândul pacienților din cabinetele stomatologice, în mod special în ultimii ani de zile, majoritatea folosesc periuța clasică de dinți. Chiar și dintre cei care aleg să încerce periuța electrică, mulți revin la instrumentul normal de curățare a danturii.

Care periuță de dinți e cea mai potrivită pentru tine, de fapt

Una dintre principalele diferențe dintre periuța de dinți normală și cea electrică are legătură cu portabilitatea. O periuță de dinți clasică este mai ușor de depozitat și chiar de împachetat, în comparație cu cu cea electrică. Aceasta din urmă prezintă dimensiuni mai mari și necesită conectarea la priză sau schimbare bateriilor.

Periuța clasică de dinți are o presiune scăzută asupra dinților și a gingiilor, în comparație cu cea electrică. În cazul acesteia din urmă, presiunea exercitată asupra danturii nu este la fel de ușor de controlat. Stomatologii spun că, deseori, pacienții care folosesc periuța electrică prezintă probleme legate de sensibilitatea smalțului dentar.

Citește și: Şamponul care a fost scos de pe piaţă. Conţine o substanţă periculoasă pentru sănătate

În cazul utilizării unei periuțe clasice de dinți, durata periajului nu poate fi controlată cu ajutorul instrumentului. Periuțele electrice prezintă, în schimb, un program care impune utilizarea instrumentului timp de minimum două minute. Astfel, poți fi sigur că periajul durează suficient timp pentru a avea o dantură curată.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Maria Ciobanu, la răscruce. A trecut prin momente crâncene
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro