16 nov. 2022 | 10:29

Şamponul care a fost scos de pe piaţă. Conţine o substanţă periculoasă pentru sănătate

Știri generale
Şamponul care a fost scos de pe piaţă. Conţine o substanţă periculoasă pentru sănătate
Șampon scos de pe piață urgent!

Un șampon iubit de unele doamne a fost scos de pe piață. Specialiștii au descoperit în acesta o substanță periculoasă pentru sănătate. Experții au decis să retragă anumite produse de pe rafturile magazinelor în urma unor analize care au arătat că au în compoziție substanțe extrem de periculoase. Mai exact, este vorba despre un amestec ce se regăsește tot mai des în diverse produse de curățenie sau chiar cosmetice.

Șampon retras de pe piață: pericol pentru sănătate

Unilever United States a decis să retragă o serie de 19 produse de tip șampon uscat. Un astfel de produs este folosit de multe doamne în special în zilele în care părul pare că nu are niciun volum, iar rădăcina este din ce în ce mai uleioasă. Șamponul uscat le-a salvat pe multe în zilele prea ocupate pentru a ajunge la salon sau pentru a se spăla pe păr.

Din păcate, experții au descoperit în acest tip de șampon substanțe cancerigene. Amestecul se regăsește tot mai des și în alte produse de curățenie sau chiar cosmetice. Mai multe astfel de produse pentru îngrijire au fost retrase de la comercializare în urma unor analize care au arătat că au o cantitate mare de benzen, substanță care poate deveni periculoasă pe termen lung. Nu este pentru prima oară când un raport făcut de specialiști arată că oamenii sunt expuși unui pericol.

Din ce în ce mai multe produse cosmetice și pentru curățenia casei conțin benzen. Unilever United Stated, compania care se ocupă de bunurile de larg consum, a hotărât în cele din urmă să ceară retragerea lor de pe piață. Produsele despre care vorbesc experții se află în fața cumpărătorilor încă din 2021 și au fost distribuite în Statele Unite ale Americii în magazinele fizice și în cele online.

Detalii despre substanța periculoasă

Benzenul este o hidrocarbură cu un nucleu aromatic. Acesta se obține prin arderea incompletă a compușilor bogați în carbon. După anii 1950, hidrocarbura a fost extrasă din petrol. Există patru metode de laborator din care se obține: reformare catalitică, hidrodezalchilarea toluenului, disproporționarea toluenului și cracare cu abur.

De asemenea, acesta este un solvent foarte utilizat în industria chimică și reprezintă un precursor important al sintezei chimice de medicamente, plastic, gumă sintetică sau coloranți.

Benzenul era utilizat frecvent ca solvent industrial înainte de anii 1920, iar principala sa întrebuințare este cea de reactiv intermediar pentru sinteza altor compuși chimici. Cantități mai mici de benzen sunt utilizate și acum la fabricarea pneurilor, lubrifianților, coloranților, detergenților, medicamentelor, explozibililor sau pesticidelor

Parteneri
Ce a postat Liam Payne înainte să moară. Fostul membru al trupei One Direction a decedat după ce a căzut de la etajul 3
Redactia.ro
Sfârșitul tragic al primului om care a făcut o călătorie în jurul lumii. A fost ucis de băștinași pe una dintre cele mai frumoase insule
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Mîndruță, altă variantă despre scandalul amantei. Cele mai noi dezvăluiri
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Doliu național în România! Spunem adio marelui campion: Rămâne în inimi ca un mare OM
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
700 de lei GRATIS PE LUNĂ. Milioane de români pot primi banii
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 16 octombrie 2024. Ce echipă a părăsit Drumul Zeilor. Prin ce probe au trecut la cursa pentru ultima șansă
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro