Folosind ingredientele potrivite, carnea marinată și carnea macerată pot fi adevărate festine. Indiferent dacă este vorba despre carne de vită, pui, miel sau porc, cu ajutorul produselor picante gustul produsului poate fi intensificat în așa fel încât să reprezinte o adevărată delicatețe. Totuși, produsele marinate nu trebuie confundate cu cele macerate. Află în rândurile de mai jos care sunt diferențele dintre carnea marinată și carnea macerată.
Probabil și tu ai fost pus(ă), la un moment dat, în fața unei alegeri dificile la cumpărături. Poate că a trebuit să achiziționezi carne marinată, dar nu ai știut cum să faci diferența dintre aceasta și cea macerată. Ei bine, adevărul este că cele două tipuri de produse sunt foarte asemănătoare, mai ales la gust.
Totuși, în cele două cazuri, produsele trec prin procese diferite. În cazul marinării, se pune accent pe procesul de aromatizare și conservare a unui aliment. Pentru a face acest lucru în mod potrivit, carnea trebuie să fie condimentată cu lichide aromatice, ierburi și alte ingrediente care sporesc gustul alimentelor.
Cele mai des folosite produse în ambele procese sunt uleiurile, oțetul și vinul. Acestea ajută la frăgezirea cărnii, atât în cazul marinării, cât și al macerării. Aspectul comun în cazul procesului de marinare și macerare are legătură cu faptul că produsul trebuie lăsat la înmuiat în condimente.
Diferența principală dintre carnea marinată și cea macerată se referă la timpul de conservare al alimentelor. În cazul marinării, carnea trebuie lăsată îmbibată pentru o anumită perioadă de timp în condimente. În schimb, în cazul macerării, produsul nu este ținut în ingredientele aromate.
Când o bucată de carne este pusă la macerat, este important să se folosească uleiuri, băuturi alcoolice, precum vinul, și sucuri de fructe cât mai naturale. În cazul lămâii, de exemplu, trebuie folosită zeama de lămâie. Apoi, carnea condimentată se gătește ca în orice rețetă simplă.
Tehnica de macerare a cărnii – dar nu numai – este folosită de foarte multe ori în diverse localuri sau restaurante. Acest procedeu poate fi utilizat și în cofetării, pentru aromatizarea fructelor deshidratate cu ingrediente specifice. Ulterior, produsele sunt folosite la prăjituri sau în cadrul altor tipuri de rețete de deserturi.
Citește și: Rețeta de carne de pui coaptă în borcan. Care este secretul gospodinelor
Chiar și în cazul produselor dulci, în cadrul tehnicii de macerare, se pot folosi băuturi alcoolice. Bineînțeles, acestea nu trebuie folosite în mod excesiv. Cert este că bucătarii apelează la această metodă pentru a oferi un plus de aroma deserturilor.