Carnea e tare deși ai marinat-o? Ce greșeală susțin specialiștii că ai făcut

Carnea e tare deși ai marinat-o? Ce greșeală susțin specialiștii că ai făcut
Ce greșeală faci atunci când marinezi carnea. Atenție mare!

Nu mulți reușesc să se abțină de la o bucată de carne fragedă, așa că românii au început să devină adevărați maeștri în momentul în care au poftă de un grătar. Totuși, dacă observi că bucățile de carne sunt tari, deși au fost marinate, este posibil ca modul tău de preparare să nu fie unul corect.

Ce greșeală fac românii atunci când marinează carnea

Amestecul pentru carne ține de gustul fiecăruia, dar mulți români preferă să amestece totul cu ingrediente precum coriandru, lămâie, usturoi, vin sau piper. Din păcate, majoritatea nu reușesc să obțină un produs final așa ca la restaurant.

Este posibil ca, de multe ori, carnea să îți iasă tare, deși a fost marinată peste noapte. În cazul în care gătitul îți dă mari bătăi de cap, există un truc care o să te salveze de fiecare dată când vrei să pui pe masa familiei sau a invitaților porții pline de carne fragedă!

Toți am auzit că bucățile de carne trebuie să fie lăsate la marinat peste noapte, dar, de multe ori, timpul în care acest produs trebuie să stea în amestecul pregătit din mai multe ingrediente nu este specificat în rețete. Află că, pentru a obține un produs perfect, totul depinde de cantitate și de tipul de carne!

Cât trebuie să lași carnea la marinat, de fapt

Mai exact, poți lăsa carnea 8 și 10 ore, ba chiar și 12 ore pentru a te asigura că aceasta o să iasă fragedă și suculentă în momentul în care o gătești. Graba strică treaba, așa că nu încerca să faci mâncare prea repede, respectând timpul impus.

De asemenea, nu încerca să cumperi carne în cantități mari și să o congelezi, mai ales pentru că acest lucru ar putea dăuna, așa că nu trebuie niciodată să încerci să prepari mai multe bucăți pentru a nu diminua gustul dorit.

Sfatul specialiștilor. Cum trebuie să gătești carnea

Dan Vodnar, profesor de gastronomie moleculară, i-a sfătuit pe toți cei care iubesc acest preparat să ungă bucățile de carne dintr-un amestec format din oțet, ulei, ierburi și multe alte ingrediente, dar să nu uite niciodată de oțet.

Acesta ar fi extrem de important atunci când vine vorba de marinare, relaxând țesutul conjunctiv. Prepară un amestec format din 900 de ml de apă rece, 100-150 de ml de oțet de vin, boabe de piper, 750 ml vin alb demisec, 3-4 frunze de dafin, 3-4 căței de usturoi, și câteva felii de ceapă albă.

Adaugă zeama de la o lămâie, boabe de coriandru ușor zdrobite și sare după gust, apoi lasă bucățile de carne în acest amestec timp de mai multe ore. În momentul în care le scoți, ele trebuie să fie șterse cu un prosop de bucătărie, apoi gătite. Gustul nu se compară cu nimic!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI