Gospodinele încearcă să pună pe masă celor dragi cele mai bune preparate, dar să vină din când în când și cu o rețetă nouă. Cu siguranță puține dintre ele știu de puiul copt la borcan. Aceasta este o modalitate specială pentru o masă de prânz deosebită. Familia și prietenii o să fie cuceriți de cât de gustoasă va fi carnea. Rețeta se face repede, fără apă și ulei. Iată cum trebuie să procedezi și de ce alte ingrediente ai nevoie!
Majoritatea gospodinelor încearcă să vină cu rețete noi sau cu modalități de preparare speciale pentru familie. Carnea de pui este una din cele mai simple de gătit. Mulți o fac la cuptor, prăjită în ulei sau trasă la tigaie ori pe grătar.
Cu toate astea, poți să o prepari și coaptă într-un borcan. Ea se face astfel foarte repede, fără apă și ulei. Trebuie doar să pui carnea și legumele în borcan și să dai totul la cuptor. Partea bună pentru toate doamne este că tava nu trebuie să mai fie spălată la finalul procesului.
un pui;
boabe de piper negru și ienibahar;
foi de dafin ;
o ceapă;
o roșie;
un ardei gras;
un dovlecel;
un morcov;
sare după gust;
un borcan de 3 litri și folie de aluminiu
Scoate pielea puiului, porționează carnea și spală bine bucățile. Curăță și spală legumele alese și taie totul bucăți mici. Pregătește un borcan de 3 litri și adaugă în el straturi de carne, legume, frunze de dafin și repetă procesul până termini toate ingredientele. Nu uita să adaugi sare și piper după fiecare strat.
Nu este nevoie să adaugi alt lichid în recipient pentru că el își va lăsa propriul suc. Acoperă totul cu foaie de aluminiu și fixează bine gâtul borcanului. Experții îți recomandă să introduci borcanul în cuptorul rece pentru că altfel o să crape. Pune recipientul pe o tavă sau direct pe grilaj și setează aparatul la temperatura de 180 de grade Celsius. Carnea va fi gata în 60 de minute.
Nu trebuie să îți faci griji că nu se va coace uniform pentru că pereții borcanului vor oferi căldura peste tot. De asemenea, legumele vor prinde o aromă mai puternică datorită sucului de la pui. Poți să faci un sos dulce sau acrișor pe care să îl servești alături. Cu siguranță prietenii tăi se vor bucura de preparat și vor mai cere o porție.