Cultivată pentru prima dată în Orientul Mijlociu, cafeaua s-a bucurat de mare popularitate. Până la finalul secolului al XVII-lea, era deja consumată în întreaga lume. În prezent, este una dintre cele mai solicitate băuturi de pe piață. Știi care variantă a sa este cea mai sănătoasă? Playtech Știri îți explică diferențele dintre cafeaua la ibric și cafeaua la filtru.
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi. Potrivit unor studii realizate de cercetători, este pe locul doi la consum, după apă. Boabele de cafea au fost cultivate prima dată în Orientul Mijlociu, în scurt timp ajungând să se răspândească în toate zonele geografice. La finalul secolului XVII, cafeaua era deja consumată în întreaga lume.
Majoritatea dintre noi începem ziua de muncă cu o ceașcă de cafea aromată. Puțini știu, însă, care variantă de preparare a cafelei este cea mai potrivită. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți va explica diferențele dintre cafeaua la ibric și cafeaua preparată la filtru. Experiențele sunt foarte diferite.
Cafeaua la ibric prezintă, la finalul procesului de preparare, o infuzie asemănătoare cu cea de espresso. Băutura rezultată este groasă și bogată. De cele mai multe ori, are un volum mai mare decât al cafelei preparate la un aparat de espresso.
Cafeaua la filtru este, la rândul său, consistentă. Totuși, o cană de cafea la filtru este asociată, mai degrabă, cu cafeaua standard consumată, de obicei, în Statele Unite ale Americii. Se bea rapid și nu prezintă o intensitate extraordinar de mare.
În principiu, diferențele principale dintre cele două tipuri de cafea se reduc la metodele de preparare. Playtech Știri îți explică, pe larg, ce factori influențează experiențele diferite pe care le ai când consumi cele două tipuri de cafea.
Cafeaua la ibric presupune un proces de preparare ceva mai complicat. La final, rezultă o băutură cu un conținut mare de cofeină. Textura este mai groasă, mai bogată, în comparație cu cea a cafelei de la filtru.
Cafeaua la filtru prezintă un aspect mult mai limpede, mai ușor, fiind preparată la aparat. Conținutul de cofeină pe volum este mai scăzut. În ceea ce privește cafeaua la filtru, specialiștii spun că este mai sigură pentru sănătate datorită vasului în care este preparată băutura. Majoritatea materialelor sunt toxice, însă sticla sau inoxul nu îți vor pune în pericol sănătatea.
Specialiștii au arătat că este de o importanță crucială ca boabele de cafea să fie filtrate, înainte de prepararea propriu-zisă a băuturii. Nu este suficient ca acestea să fie măcinate. Persoanele care obișnuiesc să consume cafea la filtru prezintă o rată mai scăzută a dezvoltării de boli de inimă, precum și de deces, spun cercetătorii.